Germania a exportat armament către Turcia de peste 100 milioane de dolari

Eduard Pascu |
Data publicării:

Turcia a importat arme din Germania în valoare de 184,1 milioane de euro (206 milioane de dolari) în primele patru luni ale acestui an, potrivit statisticilor guvernamentale la Berlin, informează marţi DPA.

Aceasta face din nou Ankara de departe cel mai mare importator de arme din Germania, a declarat Ministerul federal al Economiei, ca răspuns la o întrebare pusă de Sevim Dagdelen, parlamentar federal de la partidul Stânga. Potrivit acestor informaţii, consultate de DPA, exporturile au fost limitate la "mărfuri pentru sectorul maritim".

Probabil că aceasta înseamnă material pentru şase submarine clasa-214, care sunt construite în Turcia cu participarea semnificativă a concernului german ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS).

Dagdelen a calificat livrările continue de arme către Turcia ca "iresponsabile".

"Exporturile de arme către regimul autoritar al Turciei trebuie oprite, atât permisele, cât şi exporturile reale", a declarat Dagdelen. 

Vezi și: Cel mai versatil elicopter american CH-53E Super Stallion a ajuns la un milion de ore de zbor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel