Georgia: Batumi, Forum maritim. România, obiective la Marea Neagră

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a susținut, la 13 septembrie 2018, în deschiderea Forumului maritim internațional de la Batumi, Georgia, o alocuțiune în care au fost evidențiate prioritățile României privind cooperarea în regiunea Mării Negre.

În discursul său, demnitarul român a subliniat pașii realizați de către România în privința creșterii vizibilității regiunii în spațiul european pornind de la Sinergia Mării Negre în anul 2007, Convenția de la București, la aportul adus în cazul OCEMN și, cel mai recent, în adoptarea Declarației Ministeriale de la Burgas privind o Agendă comună de cooperare maritimă la Marea Neagră, în mai 2018.

Secretarul de stat a reliefat că România va urmări, în perioada următoare, construirea unei cooperări sectoriale de substanță între statele riverane, precum crearea unui liant mai puternic între politicile UE și cooperarea în regiune.

Referindu-se la importanța creșterii diplomației mării, în context european, secretarul de stat român a menționat că în perioada exercitării Președinției Consiliului UE, România dorește să creeze un cadru de dialog politic și investițional între statele membre și statele riverane.

Alături de secretarul de stat Maria Magdalena Grigore, au luat cuvântul la Forum premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze, vicepremierul și ministrul Dezvoltării Regionale și Infrastructurii din Georgia, Maya Tskitishvili, Secretarul General al Organizației Maritime Internaționale (IMO), Kitack Lim și ministrul Economiei din Georgia, Giorgi Kobulia, ministrul pentru Infrastructură din Georgia.

Forumul maritim internațional se desfășoară la Batumi în perioada 13-14 septembrie și reunește reprezentanți din 56 de țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel