Generalul Mîndrescu: O confruntare cu NATO ar duce la distrugerea Rusiei. Depozitele ruse - obligate să fie pregătite pentru acel „dar dacă”

Elicopter militar deasupra Sankt Petersburgului, în timpul pregătirilor pentru paradă. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Elicopter militar deasupra Sankt Petersburgului, în timpul pregătirilor pentru paradă. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Generalul (r.) Mircea Mîndrescu consideră că Federația Rusă nu va face vreun gest necugetat prin atacarea unui stat membru NATO, în ciuda amenințărilor Moscovei, inclusiv împotriva statelor baltice.

Prezent în cadrul emisiunii Obiectiv EuroAtlantic difuzată în fiecare vineri pe platformele DefenseRomania, generalul Mircea Mîndrescu a precizat că nu crede că Federația Rusă ar recurge la o acțiune ilogică și să se angajeze într-o confruntare cu NATO, cea mai puternică alianță militară din istorie, statele membre însumând jumătate din economia mondială.

Analizând de ce Moscova nu a aruncat în luptă și tehnică mai modernă, generalul (r.) Mîndrescu amintește de faptul că la nivelul Armatei ruse cu siguranță există un scenariul unei lebede negre fapt pentru care Rusia e nevoită să păstreze o cantitate importantă de armament și muniție în depozite.

„Trebuie să fim conștienți că și rușii au specialiști militari. Ei știu că în acest moment se desfășoară o așa-numită „operațiune specială”. La nivel militar e o acțiune militară iar la nivel politic e o agresiune cât se poate de clară împotriva Ucrainei, care e sprijinită de NATO. Ei (n.r. - specialiștii ruși) au cu siguranță planuri de contingență, dacă se extinde conflictul, dacă vine o lebădă neagră la care nu s-au gândit niciodată. Atunci în depozitele Armatei ruse trebuie să existe o cantitate de armament și muniție care să fie folosite pentru „dar dacă””, precizează generalul (r.) Mîndrescu, pentru DefenseRomania.

 

„O confruntare cu NATO nu ar duce decât la distrugerea Rusiei”

 

În ceea ce privește o confruntare cu NATO prin atacarea unui stat membru, în contextul amenințărilor împotriva statelor baltice, generalul român amintește că o asemenea acțiune ar duce la activarea Articolului 5 din Tratatul de la Washington iar în pofida amenințărilor, Moscova știe că nu poate face față unui conflict cu NATO. Un asemenea scenariu, în care generalul (r.) Mîndrescu nu crede, ar duce la distrugerea Rusiei.

„Este profund ilogic (n.r. - atacarea de către Rusia a unui membru NATO). O confruntare cu NATO nu ar duce decât la distrugerea Rusiei. Nici dacă o asemenea confruntare ar fi limitată la mijloace clasice, ceea ce nu cred că s-ar întâmpla, nici așa nu au șanse.

Tehnica vestică și a SUA e net superioară. America nu s-a jucat niciodată și a fost extrem de serioasă în planificarea mijloacelor necesare îndeplinirii obiectivelor politice. În momentul în care s-a spus că SUA trebuie să fie capabile să ducă două războaie de nivel mediu sau înalt, unul în teatrul Pacific și altul în cel european, atunci cu adevărat acele capabilități au fost dezvoltate pentru a exista și a fi la dispoziție. Acolo și Parlamentul joacă un alt rol”, a conchis generalul român.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel