Gen. Ben Hodges: Armata Ucrainei va intra în Crimeea. Până la sfârșitul acestui an, rușii vor fi împinși pe pozițiile din 23 februarie a.c.

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Gen. Ben Hodges / U.S. Army Europe
Foto: Gen. Ben Hodges / U.S. Army Europe

Fostul comandant al Armatei SUA în Europa, generalul Ben Hodges estimează că Forțele Armate vor intra în Crimeea ocupată de ruși în 2014.

Într-un interviu pentru publicația lituaniană LRT, fostul șef al Armatei SUA în Europa analizează evoluțiile din estul Europei.

Acesta estimează că forțele ruse nu vor putea opri înaintarea ucraineană, iar teritoriile cucerite în această invazie vor trece la Ucraina până la sfârșitul lui 2022. 

Generalul are un punct de vedere și în privința redobândirii Crimeei.

„Sper ca până la sfârșitul acestui an, trupele ucrainene să împingă trupele rusești la pozițiile de la 23 februarie (ziua anterioară invaziei), iar până la jumătatea anului viitor, ucrainenii vor fi în Crimeea”.

Foto: Gen. Ben Hodges / U.S. Army Europe

Ben Hodges a mai menționat că mobilizarea anunțată de președintele Rusiei arată că Vladimir Putin este disperat. Generalul crede că mobilizarea nu va da rezultatele așteptate în viitorul apropiat, deoarece este nevoie de timp pentru pregătirea cetățenilor recrutați pentru armată.

În plus, Hodges se îndoiește că Putin va apela la arma nucleară. ”Dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar însemna sfârşitul opţiunilor pe care le are dictatorul”, spune Ben Hodges. 

”Putin este îngrijorat pentru că trebuie să schimbe narațiunea care este livrată populației ruse, privind „operațiunea militară specială”, despre care spune el a decurs exact conform planului. În mod clar nu merge așa cum spune el”, mai adaugă generalul Hodges.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel