Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, prezent în Polonia la ANACONDA-20

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, prezent în Polonia la ANACONDA-20. Sursă foto: Daniel Petrescu Facebook
Generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp, prezent în Polonia la ANACONDA-20. Sursă foto: Daniel Petrescu Facebook

General-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, a fost prezent în Polonia unde a participat la faza de instruire din cadrul Exercițiului ANACONDA-20.

„Am participat, în cursul zilei de ieri, la secvența de instruire întrunită din cadrul Exercițiului ANACONDA-20, desfășurată la Centrul de instruire al Forțelor Aeriene din Ustka, Polonia”, a precizat generalul Daniel Petrescu, pe pagina personală de Facebook.

Acesta a fost însoțit în Polonia de locțiitorul pentru operații și instrucție, generalul-maior Gheorghiță Vlad, de comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, generalul-maior Dorin Ioniță, și de șeful Direcției operații, generalul de brigadă Ciprian Marin.

2. Generalul  (daniel_petrescu_polonia_48528400.jpg)

Exercițiul ANACONDA, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, este un eveniment de instruire al Armatei Poloneze, care are ca scop menținerea capacității de răspuns în fața oricărei amenințări, prin îndeplinirea cerințelor NATO.

La activitate au participat și președintele Poloniei, Andrzej Duda și ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak.

3. Generalul  (generalul_daniel_petrescu_18702200.jpg)

Organizat de forțele armate poloneze începând din 2006, Exercițiul ANACONDA se desfășoară la fiecare doi ani. Cea mai amplă ediție a fost în 2016, când au avut loc cele mai mari manevre militare din Polonia după 1989, cu participarea a peste 31.000 de militari din 23 de țări.

Conectat inițial Exercițiului DEFENDER-20, care urma să se desfășoare în luna martie, exercițiul a fost replanificat din cauza pandemiei de COVID-19 în luna iunie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel