Generalul Austin: Este prea devreme pentru a vorbi despre impactul asistenței financiare americane pe câmpul de luptă din Ucraina

Cristian Soare |
Data publicării:
Militari ucraineni manipulând obuze de artilerie. Sursa foto: Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.
Militari ucraineni manipulând obuze de artilerie. Sursa foto: Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Este "prea devreme pentru a vorbi despre impactul finanțării americane acordate Ucrainei pe câmpul de luptă" și va fi nevoie de timp pentru ca Kievul să primească o parte din capacitățile alocate. Acest lucru a fost declarat de secretarul american al apărării, generalul Lloyd Austin, cu ocazia prezentării în Senatul SUA a cererii de buget al Departamentului american al Apărării pentru anul fiscal 2025.

,,Anticipând posibilitatea finanțării, pregătim unele elemente critice, cum ar fi echipamentele de apărare aeriană și munițiile destinate artileriei'', a spus Austin, precizând că, în timp ce Pentagonul așteaptă aprobarea finanțării, se pregătește să " să introducă rapid aceste lucruri și să sprijine Ucraina".

,,Și facem acest lucru", a spus Austin, adăugând că discută cu omologul său ucrainean în fiecare săptămână pentru a asigura cele mai importante nevoi sunt indeplinite.

,,Este greu să dăm timpul înapoi, dar cred că fără această asistență, ar fi foarte dificil pentru Ucraina să se apere împotriva forței superioare pe care o au rușii", a spus Austin.

Obuzier american M777 pe frontul din Ucraina / The Armed Forces of Ukraine.

Secretarul american al Apărării a precizat că asistența Iranului și a Coreei de Nord a permis Rusiei "să se pună pe picioare" după pierderile cauzate de forțele armate ucrainene,

,,La un moment dat, Rusia a suferit pierderi semnificative din cauza acțiunilor pe care Ucraina și forțele sale armate le-au întreprins. Acestea au provocat pierderi semnificative forțelor rusești, au distrus o mulțime de echipamente ale acestora. Am văzut, de asemenea, cum Rusia a angajat Coreea de Nord, care a furnizat o mulțime de muniții și rachete. Dronele furnizate de Iran au ajutat cu adevărat și au început să schimbe puțin situația pentru Rusia", a declarat Austin.

Răspunzând la o întrebare adresată de senatorul democrat Jeanne Shaheen, care a întrebat dacă noul buget al apărării ar putea contribui la limitarea cooperării industriale dintre Rusia și China, Austin a precizat că, fără ajutorul Chinei, Rusia nu ar fi în măsură să creeze o industrie militară.

,,Își crește producția industrială. Dar fără ajutorul Iranului, al Coreei de Nord și al Chinei, probabil că acest lucru nu s-ar fi întâmplat în măsura în care s-a întâmplat. Așadar, angajăm canalele potrivite pentru a sublinia preocupările noastre serioase cu privire la China și la alții care oferă un astfel de sprijin", a declarat Austin.

De asemenea, în timpul declarației sale privind proiectul de buget pentru apărare, prezentat în Senatul SUA, Austin a precizat că această solicitare va ajuta Statele Unite "să abordeze cu încredere și imediat provocările generate de China".

,,Ne va ajuta să ne confruntăm cu amenințarea acută a Rusiei lui Putin. Ne va ajuta să facem față amenințării continue din partea Iranului și a aliaților săi. Ne va ajuta să înfruntăm amenințările reprezentate de Coreea de Nord, de organizațiile teroriste globale și de alți adversari. Și ne va ajuta să continuăm să descurajăm agresiunea împotriva Statelor Unite, a aliaților și partenerilor noștri", a declarat Austin.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel