Generalul american Ben Hodges propune ca România și Ucraina să mineze apele din jurul Crimeei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul Dialogului de Securitate SUA-Ucraina, conferință care a avut loc online, generalul american (r) Ben Hodges, fost comandant al Forțelor terestre ale SUA în Europa, a propus minarea apelor din jurul Crimeei.

În cadrul evenimentului menționat, desfășurat în format videoconferință din cauza condițiilor pandemice, generalul american a propus o strategie pentru a incomoda Federația Rusă: Minarea de către Forțele Navale Române și Forțele Navale Ucrainene a apelor din jurul Crimeei ocupate.

În caz contrar, susține Hodges, Federația Rusă va continua politicile împotriva Ucrainei, politici care s-ar putea revărsa și asupra altor state din regiune.

Hodges a propus în cadrul conferinței o politică mai agresivă împotriva Federației Ruse, care în opinia sa consideră Marea Neagră mai importantă decât Marea Baltică. În opinia generalului american, țara nostră și Ucraina ar trebui să facă „zile fripte” Moscovei în Marea Neagră prin presiunea pusă pe Moscova pentru ca navele ruse să nu mai poată acosta în niciun port din regiune.

Ben Hodges consideră că suveranitatea Ucrainei depinde total de Marea Neagră iar o acțiune pentru a izola Ucraina de Marea Neagră ar putea avea loc după ce Kremlinul ar folosi ca pretext lipsa de apă potabilă din Crimeea ocupată.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea și, deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, Kremlinul neagă acest lucru.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel