Cu ce provocări se confruntă Forțele Aeriene Ucrainene? General ucrainean: Un avion ucrainean este rapid atacat de alte nouă rusești

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul Mikola Oleschuk, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, a emis un avertisment privind siguranța aeronavelor ucrainene în timpul efectuării misiunilor de luptă. Oficialul afirmă fără echivoc că avioanele Forţelor Aeriene Ucrainene riscă să fie doborâte în momentul în care se ridică de pe pistă.

Generalul ucrainean a detaliat intensitatea amenințării, dezvăluind că, într-un caz real, un avion ucrainean s-a trezit asaltat de nouă avioane rusești. Această afirmație dură subliniază gravitatea pericolului cu care se confruntă avioanele ucrainene în încercarea de a efectua misiuni de luptă.

Generalul Oleschuk a făcut o declarație care dă de gândit în ceea ce privește raza de atac a avioanelor rusești, despre care a afirmat că depășește 200 de kilometri. "Avionul adversarului este poziționat la o distanță de peste 200 de kilometri, în timp ce propriul nostru avion se află la o distanță de doar 20 de kilometri. Prin urmare, nu există timp suficient pentru că avioanele noastre să zboare înainte de a intra în zona de atac a inamicului", a precizat generalul.

Acesta a mai avertizat: "Publicul trebuie să fie conștient de faptul că avioanele noastre se află sub amenințarea iminentă a unui atac".

Toate acestea s-ar putea schimba în viitorul apropiat. Într-o evoluție surprinzătoare a discuţiilor privind transferul de avioane de luptă F-16 către Forţele Aeriene Ucrainene, premierul olandez Mark Rutte a anunțat angajamentul atât al Olandei, cât și al Danemarcei de a consolida capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei. Cele două națiuni își vor extinde sprijinul prin furnizarea de avioane de luptă F-16, a declarat Rutte după ce s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

Recenta decizie de a dota Ucraina cu avioane F-16 reprezintă o mișcare semnificativă din partea Statelor Unite, marcând primul angajament concret pentru o astfel de inițiativă. Această evoluție demnă de luat se produce la doar câteva zile după ce SUA au dat undă verde pentru o potențială furnizare a acestor avioane americane către Ucraina din Olanda și Danemarca, națiuni care le dețin în prezent.

Sarcina de a intercepta și neutraliza rachetele și dronele rusești devine din ce în ce mai dificilă pentru forțele militare ucrainene, potrivit lui Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene. Într-un interviu recent acordat postului Radio Liberty, Ignat a făcut lumină asupra capacităților avansate ale proiectilelor Moscovei, care își pot modifica traiectoria în doar câteva secunde, făcându-le efectiv "invizibile" pentru sistemele de apărare ale Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel