General american: SUA nu se află într-o poziție foarte bună în fața capabilităților de rachete chinezești și rusești

Eduard Pascu / 25 feb 2021 / 11:22

Investițiile continue ale Chinei, Rusiei, Coreei de Nord și Iranului în modernizarea rachetelor de croazieră, balistice și hipersonice pun Statele Unite ”nu într-o poziție foarte bună”.

Generalul american John Hyten, în cadrul forumului online al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, a declarat că ”trebuie să avem o revizuire a strategiei de descurajare” care să analizeze ”capacitățile noastre strategice ca un întreg” pentru a putea aborda amenințările prezentate de cele patru națiuni, mai sus amintite, transmite USNI News.

Strategia de descurajare, după estimarea sa, ar cuprinde senzori, sisteme de comandă și control, și investiții în alte domenii care nu sunt de obicei luate în considerare în studiile Pentagonului.

De exemplu, ”nu avem o arhitectură de senzori integrată” pentru apărarea antirachetă. Hyten a adăugat că ”marea piesă nu sunt sistemele, ci senzorii. Noi vorbim doar despre interceptori.”

În timpul forumului, Hyten a menționat nevoia de senzori integrați în toate domeniile, comandă și control și dezvoltarea ”tehnologiei de combatere”, inclusiv interceptorul de nouă generație.

Generalul Hyten a spus că noua generație de interceptoare este absolut necesară pentru a apăra Statele Unite de posibile atacuri cu rachete balistice din Coreea de Nord. În acest sens a fost alocată suma de 1,2 miliarde de dolari, iar companiile Lockheed Martin, Northrop Grumman și Boeing dezvoltă deja noile sisteme de interceptare.

Generalul a mai spus că noile rachete lansate de submarine, Pyongyang, prezentate cu mare fast de Coreea de Nord la mijlocul lunii ianuarie reprezintă o dovadă că ”Phenianul continuă să dezvolte capabilități noi”.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy