Îndemnul unui general american cu privire la importanța apărării NATO: Nu faceți nicio greșeală! Rusia nu se va opri la Ucraina decât dacă va fi oprită în Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: FORTER
Sursă foto: FORTER

Un regim autocratic precum Rusia poate prioritiza cu ușurință extinderea industriilor sale de apărare în detrimentul bunăstării economice pentru a-și susține acțiunile militare din Ucraina, concomitent cu ajutorul acordat de Iran și Coreea de Nord, a declarat generalul Steven L. Basham, adjunctul comandantului Forțelor Aeriene Americane din Europa.

Luând cuvântul la evenimentul organizat de Foundation for Defense of Democracies "Securitatea transatlantică după 75 de ani de NATO" la 10 mai, Basham a remarcat că baza industrială de apărare a Occidentului este, de asemenea, în curs de reconstrucție.

"Nu faceți nicio greșeală. Aceasta prinde viteză. Va continua să accelereze peste capacitatea Rusiei. Timpul petrecut de Rusia în interiorul Ucrainei este, de asemenea, timpul pe care îl avem la dispoziție pentru a ne aduce baza industrială acolo unde trebuie să fie", a precizat acesta.

Generalul Basham a declarat că Rusia, cândva renumită pentru exporturile sale în domeniul apărării, pare acum să fie din ce în ce mai dependentă de importul atât de echipamente, cât și de tehnologie, în special din China.

,,Provocările cu care se confruntă Rusia în ceea ce privește propriile echipamente, acestea sunt de fapt compensate prin dezvoltarea acestei relații cu China", a precizat Basham.

,,Apărarea națiunii noastre începe cu mult în afara granițelor Statelor Unite", a spus el. "Tot ceea ce [Ucraina] ne cere este sprijinul nostru constant, consecvent și continuu. Cred că asta este de fapt ceea ce primesc în acest moment. Trebuie doar să menținem acest curs. Și cred că trebuie să facem o treabă mult mai bună pentru a explica [acest lucru] poporului american", a spus el, potrivit raportului Departamentului american al Apărării.

Basham a subliniat, de asemenea, importanța apărării NATO, spunând: "Nu faceți nicio greșeală. Indiferent cum se termină asta în Ucraina, Rusia nu se va opri la Ucraina decât dacă va fi oprită în Ucraina".

Prezența contează, a spus el, referindu-se la desfășurarea de trupe americane în Europa.

,,Trebuie să fii alături de aliații tăi pentru a te putea integra. Trebuie să fii alături de aliații tăi pentru a face campanie, pentru a face exerciții. Și, apropo, nu poate fi doar episodic", a spus el, referitor la angajamentul SUA față de NATO.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel