FSB a reținut și apoi a eliberat un diplomat al Ucrainei acuzat de „activitate ostilă Rusiei”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
FSB rus
FSB rus

Serviciul rus de securitate FSB a reţinut pentru scurt timp un diplomat ucrainean la Sankt Petersburg, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe al Ucrainei, un ultim episod al izbucnirii tensiunilor între cele două ţări vecine, relatează Agerpres, citând Reuters.

Agenţia de presă Interfax a raportat mai devreme că FSB l-a reţinut pe Oleksandr Sosoniuk când el a încercat să obţină informaţii clasificate din baze de date ale forţelor de ordine ruse în timpul unei întâlniri cu un cetăţean rus.

"Această activitate este incompatibilă cu statutul de angajat diplomatic şi ostilă Federaţiei Ruse. Diplomatul străin va fi tratat în conformitate cu dreptul internaţional", a declarat FSB.

Potrivit Ministerului de Externe ucrainean, Sosoniuk a fost reţinut pentru câteva ore, dar acum se află din nou la consulatul ţării din Sankt Petersburg.

Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au crescut pe fondul unei acumulări de trupe ruse de-a lungul frontierei şi ciocnirilor din estul Ucrainei între armată şi separatiştii pro-Moscova.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat vineri asupra negocierilor de pace.

"Partea ucraineană va decide în curând cum să răspundă la această provocare, ţinând cont de practica actuală", a declarat Ministerul de Externe de la Kiev despre reţinerea lui Sosoniuk

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel