Fregata rusă Mareșal Shaposhnikov a fost echipată cu sisteme de rachete Kalibr, Uran și hipersonice Tsirkon

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Fregata Mareșal Shaposhnikov a finalizat testele de încercare pe mare în urma reparațiilor și modernizărilor și a reintrat în dotarea Flotei Pacificului a Forțelor Navale ale Rusiei. Modernizarea a inclus dotări cu sisteme de lansare a rachetelor Kalibr și Uran, dar și a rachetelor hipersonice Tsirkon.

”Fregata Flotei Pacificului, Mareșal Shaposhnikov, a finalizat programul de încercări după reparații și actualizări. Pe mare, nava de război a dovedit manevrabilitate și viteză și a demonstrat funcționarea fiabilă a sistemelor și mecanismelor sale și a echipamentelor de navigație și radio-tehnice", a transmis biroul de presă al Flotiei Pacificului într-un comunicat citat de TASS.

În cadrul testelor de luptă au fost lansate rachetele de croazieră Kalibr împotriva țintelor maritime și aeriene, s-au efectuat o serie de focuri de artilerie și atac asupra unui submarin. Totodată, fregata a lovit o țintă aeriană cu rachete sol-aer Kinzhal, mai spun rușii.

Echipajele elicopterelor pentru lupta antisubmarin Ka-27 au efectuat cu succes zboruri de pe puntea fregatei.

Fregata Mareșal Shaposhnikov a fost reparată și modernizată la șantierul naval Dalzavod din Vladivostok, în Extremul Orient rus. În timpul modernizării sale nava a fost transformată într-o fregată multifuncțională capabilă să lupte împotriva țintelor terestre, navale și subacvatice, mai scrie sursa citată.

Potrivit rușilor, fregata a fost echipată cu sisteme de rachete Kalibr-NK și Uran. Nava de război a fost echipată cu două lansatoare pentru 16 rachete de croazieră Kalibr-NK și Oniks cât și cu arme hipersonice Tsirkon.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel