Fregata rusă Mareșal Shaposhnikov a fost echipată cu sisteme de rachete Kalibr, Uran și hipersonice Tsirkon

Eduard Pascu / 27 apr 2021 / 17:09

Fregata Mareșal Shaposhnikov a finalizat testele de încercare pe mare în urma reparațiilor și modernizărilor și a reintrat în dotarea Flotei Pacificului a Forțelor Navale ale Rusiei. Modernizarea a inclus dotări cu sisteme de lansare a rachetelor Kalibr și Uran, dar și a rachetelor hipersonice Tsirkon.

”Fregata Flotei Pacificului, Mareșal Shaposhnikov, a finalizat programul de încercări după reparații și actualizări. Pe mare, nava de război a dovedit manevrabilitate și viteză și a demonstrat funcționarea fiabilă a sistemelor și mecanismelor sale și a echipamentelor de navigație și radio-tehnice", a transmis biroul de presă al Flotiei Pacificului într-un comunicat citat de TASS.

În cadrul testelor de luptă au fost lansate rachetele de croazieră Kalibr împotriva țintelor maritime și aeriene, s-au efectuat o serie de focuri de artilerie și atac asupra unui submarin. Totodată, fregata a lovit o țintă aeriană cu rachete sol-aer Kinzhal, mai spun rușii.

Echipajele elicopterelor pentru lupta antisubmarin Ka-27 au efectuat cu succes zboruri de pe puntea fregatei.

Fregata Mareșal Shaposhnikov a fost reparată și modernizată la șantierul naval Dalzavod din Vladivostok, în Extremul Orient rus. În timpul modernizării sale nava a fost transformată într-o fregată multifuncțională capabilă să lupte împotriva țintelor terestre, navale și subacvatice, mai scrie sursa citată.

Potrivit rușilor, fregata a fost echipată cu sisteme de rachete Kalibr-NK și Uran. Nava de război a fost echipată cu două lansatoare pentru 16 rachete de croazieră Kalibr-NK și Oniks cât și cu arme hipersonice Tsirkon.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy