Fregata Regele Ferdinand a intrat în operațiuni de întreținere

Eduard Pascu |
Data publicării:

Fregata „Regele Ferdinand”, una dintre cele mai importante nave militare a Forțelor Navale Române, a fost andocată în a doua jumătate a lunii aprilie și a intrat într-un proces de recondiționare și întreținere, transmit Forțele Navale Române.

Lucrările au loc în Șantierul Naval Constanța și prevăd curățarea, tratarea și revopsirea întregului exterior al navei, precum și întreținerea și repararea unor instalații de la bord, activități care pot fi executate numai în condiții de doc uscat.
Nava militară românească a intrat pentru prima dată în șantier după o perioadă de 10 ani, timp în care a executat, în mod constant, misiuni în apele internaționale și a contribuit la consolidarea statutului Forțelor Navale Române de pilon de securitate pentru flancul de sud-est al Alianței Nord-Atlantice, prin participarea la operații NATO alături de partenerii străini.
 
2. -imagine fara descriere- (fregata_regele_ferdinand_doc_2_25788500.jpg)
 
Anul trecut, în luna noiembrie, Fregata "Regele Ferdinand" cu numărul de bordaj F221 a revenit în Portul Militar Constanţa, după ce, timp de cinci săptămâni, a participat la două misiuni internaţionale în Marea Mediterană. 

În cele două săptămâni de misiune nava a parcurs aproximativ 5.500 de mile marine şi a făcut escale în porturile Aksaz (Turcia), Alexandria (Egipt), Haifa (Israel) şi Limassol (Cipru), informa Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Conform sursei citate, în prima parte a marşului din Marea Mediterană, desfăşurat în perioada 18 octombrie - 20 noiembrie, bastimentul românesc a participat, alături de alte nave din cadrul Alianţei, la Operaţia NATO "Sea Guardian" pentru descurajarea activităţilor ilegale pe flancul sudic al NATO şi UE, prin acţiuni de monitorizare a traficului maritim, sub conducerea Comandamentului Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

Așa cum se poate observa și în imaginile puse la dispoziție de Forțele Navale Române reparațiile înaintează în ritm alert chiar dacă situația impusă de pandemie a schimbat puțin graficul lucrărilor.

3. -imagine fara descriere- (fregata_regele_ferdinand_reparatii_05690200.jpg)

 

Activități de întreținere pentru fregata „Regele Ferdinand” Fregata „Regele Ferdinand”, una dintre cele mai importante...

Publicată de Forțele Navale Române pe Luni, 25 mai 2020

 

Citește și:  Fregata "Regele Ferdinand" prima navă militară a României care acostează în portul egiptean Alexandria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel