Fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră se deplasează spre Marea Mediterană

Ionel Copcea |
Data publicării:
fregata rusa Amiral Makarov
fregata rusa Amiral Makarov

Protrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 02.05.2021, fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început tranzitarea Strâmtorii Bosfor în direcția Mării Mediterane. Probabil, în perioada următoare, nava va îndeplini misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Fregata Amiral Makarov aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață - Sevastopol a FRMN și este dotată cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

În conformitate cu planul de rotire a navelor din compunerea Grupării navale operative din estul Mării Mediterane, fregata va înlocui în misiune o altă fregată Proiect 11356M a FRMN, respectiv Amiral Grigirovici. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 24.12.2020. La rândul ei, fregata Amiral Grigorovici a înlocuit fregata Amiral Essen, aflată în Marea Mediterană din luna octombrie 2020.

Cele trei fregate ale FRMN se rotesc, de regulă, la aproximativ trei luni în cadrul escadrei rusești din Marea Mediterană, asigurând și conducerea acesteia.

După revenirea în serviciul de luptă a crucișătorului Moscova, este posibil ca, în lunile următoare, acesta să participe și el la misiunile Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Trebuie precizat faptul că, până în prezent, sursele rusești nu au făcut nicio referire la deplasarea către Marea Mediterană a fregatei Amiral Makarov.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel