Fregata Amiral Kasatonov a intrat în serviciul Forțelor Navale ruse

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Prin ordinul comandantului Marinei ruse, amiralul Nikolay Evmenov, cea mai nouă fregată din cadrul programului Proiect 22350, „Amiral Kasatonov”, a intrat în serviciu.

Ceremonia de primire a navei și ridicarea steagului Sfântului Andrei a avut loc la Baza Navală din Sankt Petersburg. Potrivit comandantului-șef al Marinei, fregata „Amiral Kasatonov” va participa la Parada Navală, iar locuitorii și turiștii din Sankt-Petersburg vor putea să o vadă nava, transmite defense-aerospace.com.

Fregatele din cadrul Programului 22350 au un deplasament de 5.000 de tone, o lungime de 135 m și o lățime de 16 m. Fregata poate atinge viteze de 30 de noduri și o autonomie de 4.500 de mile, la viteză de croazieră. Echipajul este format din 200 de marinari.

Fregata 'Admiral Kasatonov', prima navă de serie din proiectul 22350 (lansat la începutul anilor 2000 şi destinat modernizării marinei ruse - n.r.), care a efectuat mai multe teste într-o zonă de antrenament din Marea Barents, a dat bătăi de cap sistemelor de apărare antiaeriană şi radarelor NATO, situate în centrul şi nordul Europei.

Zeci de avioane ruseşti au apărut brusc pe radarele NATO, ceea ce a creat o situaţie ieşită din comun, dar, după cum s-a dovedit ulterior, în realitate au acţionat sistemele de război radioelectronic de pe 'Amiral Kasatonov', care dispune de un sistem puternic de bruiaj şi care staţiona la câteva sute de kilometri de coasta Norvegiei. Radarele NATO au identificat zeci de bombardiere şi avioane de luptă fantomă.

Citește și: Rusia vizează restabilirea statutului de mare putere navală. Putin a participat la începerea construirii primelor portelicoptere

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel