Urmărește emisiunea live



Presa rusă: Sistemele de război radioelectronic de pe fregata 'Admiral Kasatonov' ar fi 'păcălit' radarele NATO

Eduard Pascu |
Data publicării:

Fregata 'Admiral Kasatonov', prima navă de serie din proiectul 22350 (lansat la începutul anilor 2000 şi destinat modernizării marinei ruse - n.r.), care a efectuat mai multe teste într-o zonă de antrenament din Marea Barenţ, a dat bătăi de cap sistemelor de apărare antiaeriană şi radarelor NATO, situate în centrul şi nordul Europei, informează luni portalul Avia.pro, specializat în informaţii militare.

Zeci de avioane ruseşti au apărut brusc pe radarele NATO, ceea ce a creat o situaţie ieşită din comun, dar, după cum s-a dovedit ulterior, în realitate au acţionat sistemele de război radioelectronic de pe 'Admiral Kasatonov', care dispune de un sistem puternic de bruiaj şi care staţiona la câteva sute de kilometri de coasta Norvegiei, notează portalul citat într-un material intitulat 'Rusia 'atacă' radarele NATO cu zeci de bombardiere şi avioane de luptă fantomă', transmite Agerpres.

'Admiral Kasatonov, prima fregată de serie din proiectul 22350, a efectuat noi teste în cadrul Flotei ruse a Nordului. Nava a întreprins acţiuni pasive de bruiaj şi de trimitere a unor ţinte false prin echipamentele sale de război radioelectronic. Aceste echipamente asigură protecţia navei împotriva atacurilor cu rachete de înaltă precizie', se menţionează într-un comunicat al serviciului de presă al Flotei Nordului, citat duminică seara de agenţia de presă TASS.

 

 

NATO ar fi ridicat mai multe avioane

 



Acţiunile de bruiaj şi apariţia de ţinte false pe radarele apărării sale antiaeriene au determinat forţele NATO să ridice de la sol mai multe avioane pentru a riposta la o posibilă ameninţare externă, susţin jurnaliştii de la Avia.pro. În acest context, analiştii de la Avia.pro consideră că acest exerciţiu al fregatei 'Admiral Kasatonov' a reuşit să provoace îngrijorări în cadrul NATO, Moscova dând de înţeles că, 'în caz de necesitate', ar putea întreprinde 'raiduri' radioelectronice asupra sistemelor de apărare aeriană/antirachetă ale NATO de mai multe ori pe zi, la care aceasta va trebui să reacţioneze.

În finalul testelor, potrivit comunicatului citat, fregata 'Admiral Kasatonov' va completa una din unităţile Flotei ruse a Nordului, fiind echipată în principal cu rachete de croazieră 'Kalibr' şi 'Onix'.

Vezi și: Rusia: Proiectul 22350. Generalul Alexandru Grumaz, despre caracteristicile noilor fregate: „Vor putea lovi orice punct din Europa”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel