Fregata Amiral Gorshkov testează în Marea Barents rachetele hipersonice Tsirkon

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Fregata Amiral Gorshkov Rusia  Sursa foto: Twitter
Fregata Amiral Gorshkov Rusia Sursa foto: Twitter

Fregata Amiral Gorshkov va testa în Marea Barents rachete hipersonice Tsirkon apoi se va întoarce la baza navală Severomorsk.

Fregata Amiral Gorshkov, din cadrul Flotei Nordului, a fost desfășurată în Marea Barents pentru teste cu rachete hipersonice Tsirkon, a informat biroul de presă al Flotei, transmite TASS.

”Fregata Amiral Gorshkov va ajunge în Marea Barents, unde efectua exerciții de luptă și va lansa rachete și focuri de artilerie împotriva țintelor maritime”, a mai precizat sursa citată.

Fregata Amiral Gorshkov este printre cele mai moderne nave de război ale Flotei Nordului. Aceasta a fost construită la șantierul naval Severnaya din Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei și a intrat în serviciul flotei în iulie 2018.

La sfârșitul anului 2020, fregata Amiral Gorshkov a participat la alte teste cu rachete de croazieră hipersonice Tsirkon. 

 

Navele de război din această clasă au un deplasament de 4.500 de tone și pot dezvolta o viteză de până la 29 de noduri. Sunt înarmate cu lansatoare de rachete Oniks și Kalibr, precum și cu sisteme de rachete sol-aer Poliment-Redut (varianata navală a sistemului 50R6 Vityaz).

Fregatele Project 22350 sunt nave de luptă multi-rol capabile să lupte împotriva navelor inamice de suprafață, avioanelor și submarinelor, dar și să lanseze atacuri împotriva instalațiilor terestre și de coastă. Raza de acțiune este de peste 1.500 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel