Franţa dislocă în România tancuri Leclerc și o nouă companie de blindate. Va crește și numărul avioanelor Rafale pe flancul estic

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc francez Leclerc
Tanc francez Leclerc

Franţa crește nivelul de prezență militară în Romania.

Franţa îşi va consolida prezenţa militară în cadrul NATO în România, unde va trimite în săptămânile următoare o companie ''de vehicule blindate de infanterie'' şi un escadron de tancuri Leclerc, a anunţat marţi ministrul francez al forţelor armate (ministrul apărării), Sébastien Lecornu, relatează AFP şi Reuters.

Această decizie a preşedintelui Emmanuel Macron de a ne ''spori postura defensivă pe flancul de est al Europei'' a fost luată ''ţinând cont de situaţia pe flancul estic al NATO'' şi ''de violenţa luptelor în Ucraina'', a explicat ministrul francez la o audiere parlamentară.

De asemenea, Franţa va suplimenta numărul avioanelor de vânătoare Rafale desfăşurate în Lituania şi trupele de infanterie în Estonia.

 

Franța și România, acord pentru a stimula exporturile de cereale ucrainene

 

Ministrul francez al transporturilor a declarat duminică că va semna un acord cu România pentru a contribui la creșterea exporturilor de cereale ucrainene către țările în curs de dezvoltare, inclusiv către Mediterana.

Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut de la începutul războiului, deoarece porturile sale de la Marea Neagră, o rută cheie pentru transporturi, au fost închise, ducând la creșterea prețurilor la alimente la nivel mondial și provocând temeri de penurie în Africa și Orientul Mijlociu.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel