Franța își schimbă rachetele și proiectilele uzate. Parisul vrea să aloce 2 miliarde doar pentru muniție nouă

Starea precară a echipamentelor militare rusești, observată din plin pe frontul din Ucraina, a constituit probabil încă un motiv pentru ca francezii să accelereze procesul de înnoire a muniției. Față de 2022, Parisul va cheltui mai mult cu o treime doar pentru a avea muniție nouă.

Potrivit unui proiect al ministerului francez al apărării, bugetul pe 2023 destinat forțelor armate ar urma să crească la 43,9 miliarde euro, relatează Opex360.

O parte importantă din această sumă ar urma să fie destinată doar pentru înlocuirea stocurilor de muniție care trebuie scoasă din uz.

Astfel, programul alocă pentru anul 2023 suma de 2 miliarde de euro în credite de angajament (1,1 miliarde de euro. miliarde în credite de plată) pentru reînnoirea stocurilor de muniție.

În acest document, ministerul precizează că efortul bugetar de 2 miliarde de euro va face posibilă comandarea „muniției de toate tipurile într-o logică de reînnoire a stocurilor și de creștere a puterii de foc”.

Ministrul apărării, Sébastien Lecornu, a pledat pentru proiectul întocmit de ministerul său, înainte de audierea din Comisia de Apărare a Adunării Naționale: „Muniția este un punct central. Aceasta este o cifră pe care nu am făcut-o niciodată publică. Pentru 2023, vom aloca o sumă importantă, de 2 miliarde de euro, doar pentru muniție (…) adică cu 500 de milioane de euro mai mult decât anul 2022”.

Oficialul a detaliat și ce anume se va achiziționa în 2023:

  • 200 de rachete cu rază medie de acțiune (MMP, numită acum Akeron MP),

  • 100 de rachete SAMP/T (de tip ”Aster 30”,-  pentru apărare antiaeriană),

  • 100 de rachete aer-aer -  MICA NG

  • 700 de bombe aer-sol - de 250, 500 și 1000 kg

  • 10.000 de proiectile de 155 mm pentru sistemul de artilerie autopropulsat CAESAr.

 

Citește și: Franţa comandă 18 obuziere autopropulsate Caesar pentru a le înlocui pe cele livrate Ucrainei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel