Franța cumpără drone navale anti-mină de la Thales

Eduard Pascu / 27 noi 2020 / 15:45

Pe 16 noiembrie 2020, Organizația comună pentru cooperare în armament (OCCAr) a atribuit companiei Thales, în numele Direcției Generale pentru Armament (DGA), un contract pentru achiziționarea primelor trei sisteme de drone navale anti-mină. Contractul include modernizarea prototipului lansat în 2015, în cadrul cooperării cu Regatul Unit în ceea ce privește proiectul Maritime Mine Counter Measures (MMCM). Un al patrulea sistem va fi comandat în 2021.

Achizițiile sunt destinate să reînnoiască capacitățile marinei franceze în operațiuni de deminare. Programul MMCM va permite marinarilor să opereze la distanță de zona de pericol. Funcționarea sa se bazează pe un nou concept care cuprinde atât drone subacvatice, cât și drone de suprafață.

Programul de achizițe de tehnică militară 2019-2025 prevede ca opt sisteme de drone anti-mină să fie în funcțiune până în 2030, dintre care patru să fie livrate până în 2024, transmite defense-aerospace.

Prima parte a programului SLAM-F a fost lansat pe 27 septembrie 2020 de ministrul Forțelor Armate franceze, Florence Parly, după câțiva ani de studii și încercări care au verificat conceptul.

Franța a investit 300 de milioane de euro, iar Regatul Unit 184 de milioane de lire sterline în cadrul proiectului Maritime Mine Counter Measures pentru a dezvolta patru seturi de sisteme de drone către fiecare țară.

 

Citește și: Dragorul rusesc Ivan Antonov a efectuat plantări de mine în Marea Neagră

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy