Franța anunță că ar urma să furnizeze Ucrainei alte 78 de obuziere Caesar, dar și va crește producția și furnizarea de obuze

S.I. Catalin |
Data publicării:
Linia de producţie a obuzierelor Caesar de la uzina companiei Nexter Systems din Roanne. Sursa foto: Nexter.
Linia de producţie a obuzierelor Caesar de la uzina companiei Nexter Systems din Roanne. Sursa foto: Nexter.

Franța va putea livra în curând 78 de obuziere Caesar Ucrainei și va crește, de asemenea, aprovizionarea cu obuze pentru a satisface nevoia urgentă a Kievului de muniție pentru a lupta împotriva unei invazii rusești la scară largă. Acest lucru a fost declarat de ministrul francez al apărării, Sébastien Le Coronneu.

În cadrul unei conferințe de presă de marți, ministrul francez al apărării a declarat că Franța, Ucraina și Danemarca au convenit să finanțeze producția de obuziere autopropulsate Caesar de 155 mm, ceea ce va permite Franței să le "livreze rapid", relatează AP.

Potrivit lui Sébastien Le Coronneu, Franța intenționează, de asemenea, să furnizeze Ucrainei 80.000 de obuze pentru tunurile de 155 mm în acest an. De la începutul invaziei la scară largă, Franța a furnizat deja Ucrainei 30.000 de obuze.

În plus, Lecornu a reamintit că Franța s-a alăturat unei inițiative conduse de Cehia pentru a identifica și achiziționa stocuri de muniție în țări din afara Uniunii Europene.

Conform planului, Praga urmărește să obțină 800.000 de obuze de artilerie pentru Kiev, iar primele obuze ar trebui să fie livrate Ucrainei cel târziu în luna iunie. Potrivit guvernului ceh, cel puțin 18 țări s-au alăturat inițiativei.

De asemenea, Sébastien Le Coronneu a declarat că este pregătit să își folosească puterile pentru a accelera producția de arme și obuze necesare Ucrainei chiar în Franța, potrivit Reuters.

Aceste puteri ar putea include rechiziționarea facilităților industriale sau stabilirea de priorități pentru producătorii de arme. Liniile de producție sunt deosebit de solicitate în crearea de rachete antiaeriene și obuze de artilerie, a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel