Franța va suplimenta operațiunea Barkhane cu sute de militari și zeci de blindate

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Franţa va suplimenta cu 600 de militari forţele desfăşurate împotriva luptătorilor islamişti în Sahel, a anunţat duminică ministrul apărării, Florence Parly.

Preşedintele Emmanuel Macron, care anunţase în ianuarie o suplimentare cu 220 de militari, cu ocazia unui summit la Pau (Franţa) cu ţările G5 Sahel (Niger, Mali, Burkina Faso, Ciad, Mauritania), a decis însă desfăşurarea a 600 de soldaţi în cadrul operațiunii Barkhane.

'Cea mai mare parte a lor va fi trimisă în zona zisă a celor trei frontiere, între Mali, Burkina Faso şi Niger', a precizat comunicatul Ministerului Apărării. O altă parte se va alătura forţelor G5 Sahel.

Contribuţia celor 600 de militari suplimentari, ce vor fi însoţiţi de 100 de vehicule (blindate grele, blindate uşoare şi logistică) va fi evaluată peste şase luni, a declarat pentru AFP o sursă militară.

Agerpres amintește că Franţa are în prezent în jur de 4.500 de militari care operează în regiune. Franța se teme că în cazul în care combaterea terorismului va eșua în zona africană, grupările radicale vor reprezenta o reală amenințare pentru sudul Europei.

CITEȘTE ȘI: Operațiunea Barkhane: Franța se teme că trupele US Army vor părăsi Africa

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel