Operațiunea Barkhane: Franța se teme că trupele US Army vor părăsi Africa

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Operațiunea antiteroristă ”Barkhane”, condusă de Franța în Africa centrală va fi subiectul discuțiilor dintre ministrul apărării francez Florence Parly și omologul ei Mark Esper. Cei doi se vor întâlni în cursul acestei săptămâni.

Potrivit celor de la Defense News, care citează surse din cadrul apărării, Parly va discuta cu Esper despre operațiunea Barkhane din Africa. Astfel, Franța consideră că participarea Statelor Unite la misiune este crucială pentru succesul ei și se teme că Washingtonul ar putea regândi prezența militară americană în Africa, fapt ce ar duce la o retragere a trupelor US Army.

Parisul consideră că, fără sprijinul SUA, eforturile de a combate grupările teroriste din zonă ar putea eșua.

Amintim că Franţa are aproximativ 4.500 de soldaţi desfăşuraţi ca parte a misiunii sale antiteroriste în regiune.

În acest context, în cursul acestei luni, președintele Emmanuel Macron a afirmat la o întrevedere cu membrii aşa-numitului grup G5 Sahel (Mali, Niger, Burkina Faso, Mauritania şi Ciad) că dacă „americanii ar decide să părăsească Africa, ar fi o veste proastă pentru noi”. Macon a precizat că speră că îl va convinge pe președintele Trump că „lupta împotriva terorismului” se desfășoară și în Africa.

Franța se teme că în cazul în care combaterea terorismului va eșua în zona africană, grupările radicale vor reprezenta o reală amenințare pentru sudul Europei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel