Franța investește masiv în forța navală

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Franța va dezvolta și construi un nou portavion care va intra în serviciu în 2038 pentru a înlocui portavionul Charles de Gaulle aflat acum în serviciu, a anunțat ministrul forțelor armate franceze Florence Parly.

„În ceea ce privește portavionul de nouă generație, pot confirma că acest program va fi lansat pentru a oferi un succesor portavionului Charles de Gaulle în anul 2038. Acesta va fi oferi un cadru operațional care va fi perfect adaptat, de la bun început, viitorului nostru avion de luptă, cunoscut sub numele de SCAF”, a mai spus Parly.

În actuala lege a programului militar pentru anii 2019-2023 Franța a alocat 110 miliarde de euro pentru achiziționarea de echipamente, iar de o parte semnificativă beneficiază Marina.

Pe de altă parte programul de fregatelor din clasa FREMM se apropie de final, prin construirea navelor Alsacia și Lorena. Acestea urmează să fie livrate în 2021 și respectiv 2022.

Franța intenționează să construiască cinci noi fregate FDI, care se numără printre cele mai puternice modele armate și cele mai avansate din punct de vedere tehnologic, în acest moment. Nava principală, „Amiralul Ronarc’h”, este în construcție și urmează să fie livrată în 2023, urmând o a doua în 2025.

Aceste fregate „sunt simbolul unei industrii navale ce folosește tehnologie modernă”, a mai spus Parly, adăugând că „în 10 ani, Marina va primi opt noi fregate”, transmite defense-aerospace.

Franța a lansat, de asemenea, două programe navale, în cooperare cu aliații săi europeni, dar acestea nu respectă, atât dimensiunea, cât și costul. Primele două nave logistice ale flotei construite de Fincantieri din Italia în cooperare cu Naval Group, urmează să fie livrate până în 2025. Pentru operațiuni de deminare marină, Franța dezvoltă în cooperare cu Marea Britanie programul SLAMF, care include și sisteme de drone.

De asemenea, Franța își reînnoiește flota de submarine cu încă șase navele din clasa Barracuda vor înlocui submarinele din clasa Rubis aflate acum în serviciu. Principalul submarin Suffren finalizează testele pe mare și urmează să fie livrat până la sfârșitul anului, a confirmat Parly.

Citește și: Adio Charles de Gaulle? Franţa vrea un portavion de nouă generaţie

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel