Franța și Germania, intenție privind extinderea ”programul comun de apărare” către parteneri

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au semnat marţi la Aachen (Germania) un nou tratat bilateral de prietenie.

Noul tratat prevede o strângere a cooperării franco-germane în sectorul apărării, se doreşte a fi "o contribuţie" la crearea, la un moment dat, a unei armate europene, a afirmat cancelarul Angela Merkel.

Franţa şi Germania contribuie cu acest document "la crearea unei armate europene", a spus cancelarul german, evocând în special dezvoltarea "unei culturi militare şi a unei industrii de armament comune".

O altă chestiune abordată de cei doi lideri politici a fost sprijinul în cazul unui atac armat asupra uneia din cele două țări, sprijinul constând inclusiv în mijloace militare. Merkel și Macron s-au aplecat și asupra exportului de armament. Atât Franța cât și Germania își doresc să stabilească o abordare comună, potrivit janes.com. Prin noul tratat, cele două state își propun ca dezvoltarea comună a programelor de apărare să fie extinsă și către partenerii acestora.

Tratatul "de cooperare şi integrare franco-germană" urmează "să-l completeze" pe cel aşa-zis de la Elysee, semnat în 1963 între generalul De Gaulle şi Konrad Adenauer, care concretiza reconcilierea franco-germană după război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel