Fostul emisar special american pentru Ucraina, Kurt Volker, înlocuit cu un fost ofiţer CIA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Kurt Volker, fostul emisar special american pentru Ucraina, ar putea fi înlocuit de Michael Kostiw, fostul ofițer CIA în vârstă de 72 de ani, relatează agenția ucraineană de știri UNIAN .

Michael Kostiw a lucrat pentru CIA zece ani, a fost și angajat al uneia dintre cele mai mari companii de petrol și gaze, Chevron, iar din 2011 a ocupat funcția de vicepreședinte al Asociaţiei Americane a geologilor petrolieri. Michael Kostiw, din ianuarie 2017, a fost consilier al directorului Comunităţii Serviciilor de Informaţii americane, Dan Coates.

Anterior, mass-media a precizat că Kostiw ar putea ocupa postul de ambasador al SUA în Ucraina.

Volker și-a dat demisia după ce Casa Albă a publicat o stenogramă a unei conversații telefonice între președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și președintele american Donald Trump. 

În timpul convorbirii telefonice, Trump i-a cerut lui Zelensky o anchetă asupra lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte Joe Biden. 

Anterior, mai multe publicaţii mass-media au subliniat că președintele SUA a încercat să „facă presiuni” asupra lui Zelensky, întârziind alocarea ajutorului militar către Kiev. Din cauza scandalului, Congresul american a inițiat procedurile de destituire din funcţie a preşedintelui Donald Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel