Fostul agent FSB Igor Strelkov: Nu putem câștiga acest război sub conducerea actualului minister al apărării, iar Evgheni Prigojin ar trebui să meargă la închisoare

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor din Donbas, unul din criticii conducerii ministerului apărării de la Moscova pentru cum se desfăşoară războiul din Ucraina, spune că Evgheni Prigojin ar trebui să meargă la închisoare și, în mod normal, să fie judecat de un tribunal militar. De asemenea, Igor Strelkov, zis Ghirkin, insistă că ofensiva militară din iarnă a fost eşec, iar asta practic ar condamna trupele rusești din Transnistria la înfrângere dacă vor fi atacate de ucraineni.

 

 

 

Fostul lider al așa-numitei republici populare din Donețk, teroristul și infractorul internațional Igor Ghirkin (Strelkov) a declarat că șeful companiei militare private (PMC) Wagner Group, Evhen Prigozin, ar trebui să meargă la închisoare. Mai mult, el a lăsat să se înțeleagă că oligarhul rus este vinovat de crime de război.

Ghirkin a publicat o postare pe canalul său Telegram, pe 12 martie. Trebuie remarcat faptul că el a fost mult timp în conflict cu "bucătarul lui Putin". Anterior, el l-a numit pe proprietarul PMC-ului Wagner un "psihopat" și a spus că acesta nu face decât să împiedice buna desfășurare a războiul rusesc împotriva Ucrainei, potrivit TSN.ua.

,,Deci - dacă "pentru a fi corect", atunci Prigojin ar trebui cel puțin să meargă la închisoare (și de fapt ar trebui să fie judecat de Curtea Marțială)", a declarat rusul, care a fost "comandantul forțelor armate" ale republici populare din Donețk

Din păcate, faptul că nu a avut succes campania de iarnă (n.r. a armatei ruse) care și că forțele ucrainene nu au suferit o înfrângere strategică, practic condamnă Transnistria la înfrângere și ocupație, dacă inamicul (Ucraina n.r) atacă cu suficiente forțe”, spune Ghirkin, militant naționalist și fost ofițer FSB care a contribuit la lansarea războiului din 2014 în regiunea Donbas.

Acesta spune că forțele rusești nu au nicio șansă să lupte de-a lungul uscatului până la Transnistria, mai ales după retragerea din toamnă din zona Hersonului.

Ghirkin vede ca o posibilă soluție un desant de trupe lângă Odesa, regiune care se învecinează direct cu Transnistria, dar recunoaște că ar fi o operațiune cu un mare risc din cauza instalațiilor antinave ale ucrainenilor care, după ce au reușit să scufunde nava amiral Moskva a ținut la distanță Flota Mării Negre.

„Să facem un desant de trupe în apropiere de Odesa și să cucerim orașul este o posibilă soluție. Să cucerim Odesa de pe mare e tot ceva la categoria science fiction, din păcate. După ce am pierdut crucișătorul Moskva, scufundat de rachete anti-navă - deși acest lucru nu a fost confirmat, se pare că nu pot explica public cum s-a scufundat - posibilitatea de a face un desant cu trupe e blocat de faptul că orice navă mare, inclusiv de transport trupe, poate fi distrusă de instalațiile inamicului înainte să se apropie de țărm”, spune Ghirkin.

„Din păcate, în prezent nici flota noastră, nici armata nu are suficientă putere să distrugă instalațiile antinavă și antiaeriene ale inamicului de lângă Odesa”, spune Ghirkin.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel