Fost ministru israelian al Apărării: Iranul şi organizaţia Hezbollah împing Israelul în război

S.I. Catalin |
Data publicării:

Fostul ministru israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, a declarat că Iranul şi organizaţia libaneză Hezbollah împing Israelul în pragul unei confruntări armate.

Într-un interviu acordat publicaţiei Maariv din Israel, vineri, fostul ministru al Apărării israeliene şi-a exprimat îngrijorarea generată de faptul că duşmanul cel mai important al Israelului în Orientul Mijlociu - Iranul - deţine uraniu îmbogăţit, despre care a spus că este într-o cantitate de opt ori mai mare decât cea permisă de acordul nuclear.

Lieberman, care conduce un partid de extremă dreaptă din Israel, a subliniat că acum o lună Iranul a lansat cu succes un satelit de spionaj pe orbită.

Lieberman a mai acuzat Hezbollah de construirea unei uzine de rachete de precizie în onoarea regretatului comandant al Forţei Quds iraniene, generalul Qassem Soleimani, omorât de un raid cu drone al SUA la începutul anului, potrivit Epoch Times.

Lieberman a susţinut că programele iraniene împing Israelul în război susţinând că premierul israelian Benjamin Netanyahu nu are de gând să înfrunte aceste ameninţări.

Lieberman a mai declarat că Iranul îşi continuă programele militare cu consecvenţă şi continuă să finanţeze organizaţii teroriste sau radical islamice precum Hezbollah, Hamas şi Jihadul Islamic, deşi regimul de la Teheran se confruntă cu dificultăţi economice enorme.

În ciuda afirmaţiilor lui Lieberman, Israelul şi-a intensificat atacurile împotriva forţelor iraniene şi aliaţilor din Siria în acest an, cu multiple atacuri în fiecare lună.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel