Fost ministru al Apărării din Republica Moldova, reținut de Serviciul de Informații și Securitate (SIS)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, în Guvernul Chicu, Alexandru Pînzari, a fost reținut în această dimineață de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Reținerea are loc în dosarul care vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI, precizează Ziarul de Gardă.md.

Potrivit informațiilor PCCOCS, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul lui Alexandru Pînzari, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI, potrivit Cotidianul.md.

„În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, Alexandru Pînzari a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului. Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive. Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, a precizat PCCOCS.

Amintim că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

În acest dosar mai sunt reținute trei persoane: președintele FEA – Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Politie al mun.Bălți – Valeriu Cojocaru, dar și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel