Fost director CIA: Iranul să fie foarte atent pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Statele Unite

S.I. Catalin |
Data publicării:

Fost şef al forţelor aliate din Afganistan şi fost director al CIA, David Petraeus, avertizează Iranul să fie “foarte atent” pe fondul tensiunilor tot mai mari cu SUA, potrivit Epochtimes.

Generalul american în retragere David Petraeus a avertizat Iranul că va trebui să fie "foarte atent" în răspunsurile sale la campania de presiune desfăşurată de SUA în ultimele luni.

Petraeus a sugerat că Teheranul are de luat o decizie cu privire la modul în care va aborda SUA de acum până la alegerile din noiembrie 2020, când, după cum speră iranienii, presiunea americanilor se va stinge.

Petraeus a declarat pentru ABC că numărul populaţiei iraniene, precum şi suprafaţa teritorială a Republicii Islamice ar face invadarea acestui stat o provocare considerabilă, adăugând că ar fi un gest sinucigaş din partea Iranului să atace Statele Unite şi aliaţii acestora. Generalul american consideră că situaţia nu va escalada.

,,Ei vor trebui să ia o decizie”, a declarat fostul director CIA în cadrul emisiunii “This Week” de la ABC, adăugând că situaţia se va înrăităţi în timpul acestei campanii de presiune maximă.

Administraţia Trump şi-a sporit presiunea asupra Teheranului în ultimele 10 zile şi şi-a consolidat prezenţa militară în Golf, informând cu privire la pregătiri iraniene pentru un eventual atac împotriva intereselor SUA în regiune. Dar nu a oferit încă nicio dovadă privind ameninţările invocate.

Tensiunile dintre SUA şi Iran s-au amplificat la începutul acestei luni, când SUA a impus sancţiuni suplimentare împotriva Teheranului şi a trimis în Orientul Mijlociu un portavion, bombardiere B-52, o navă de asalt şi o baterie de rachete Patriot pentru a combate ceea ce Washingtonul a descris a fi o ameninţare din partea Iranului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel