Forțele ucrainene au lovit convoiul rusesc aflat la nord de Kiev (Foto)

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

În această dimineață jurnalistul ucrainean, Bogdan Butkevici, a publicat pe pagina sa de facebook, că militarii ucraineni au împins forțele rusești spre nord și au ajuns la periferia localității Ivankov (aproximativ 50 km N-NV de Kievi).

”Vești foarte bune din nord, lângă Kiev. Pentru a doua zi consecutiv, trupele noastre i-au împins pe rasiști ​​spre nord și au ajuns deja la periferia lui Ivankov”, a precizat Butkevici.

Jurnalistul a publicat și imagini cu tehnică de luptă rusească distrusă de forțele armate ucrainene.

Din această direcție vine spre capitala Kiev celebrul convoi militar rusesc cu o lungime de aproximativ 60 de km, despre care Departamentul american al Apărării (DoD) a informat că nu a mai înaintat semnificativ, fiind întârziat de trupele ucrainene.

Referindu-se la aceeași grupare de forțe ruse de la N-NV de Kiev, presa ucraineană a informat, ieri, citând deputatul Dmytro Solomchuk din Rada Supremă, că forțele speciale ucrainene au executat un raid în zona localității Diteatki (60 km N-NV de Kiev), unde au distrus un punct de comandă de nivel înalt, în care se afla generalul-maior Serghei Nirkov - șeful de stat major al Armatei 36 Arme Întrunite adusă din Extremul Orient al Rusiei.

Potrivit informațiilor prezentate în această dimineață de Statul Major General (SMG) al Forțelor Armate ucrainene, forțele ruse de invazie, din zona capitalei Kiev, încearcă să efectueze operații ofensive la nord, sud-vest și sud de Kiev, în zona localităților Kozarovichi (20 km N-NV Kiev), Vyshgorod (periferia nord a Kievului), Fastov (40 km SV Kiev) și Obukhov (18 km S Kiev).

Înainte de a începe atacul propriu-zis asupra Kievului, forțele ruse au reușit o încercuire pe trei direcții (nord, vest și sud), detașamentele, care vin să atace dinspre est, fiind blocate.

Deși forțele ruse par în avantaj în zona Kiev, se pare că în Belarus nu mai au forțe de rezervă, și de aceea s-a cerut sprijinul militarilor belaruși. În aceste condiții, spatele frontului rusesc, care atacă Kievul rămâne expus, sprijinul putând veni doar din partea aviației.

”Dacă, SUA poate asigura o zonă de interdicție aeriană în vestul și centrul Ucrainei, ceea ce aproape ar echivala cu începerea celui de-al treilea război mondial”, atunci forțele terestre ucrainene au toate șansele să despresureze Kievul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel