Forțele Navale Române au luat cu asalt Dunărea și Brațul Măcin

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Marinarii militari din garnizoanele Brăila și Tulcea participă, în perioada 22-26 martie, la Exercițiul ”Danube Protector 21.11.1”, care se desfășoară pe Dunăre și pe brațul Măcin. ”Danube Protector” se bazează pe un scenariu fictiv de escaladare a unei crize politico-militare, care generează o agresiune armată în nordul Dobrogei.

Obiectivul principal al exercițiului îl reprezintă dezvoltarea nivelului de instruire al echipajelor navelor militare fluviale, prin aplicarea procedurilor operaționale de respingere a unui desant naval, în condiții de acțiuni ofensive asimetrice pe fluviu. Zece nave militare din subordinea Flotilei Fluviale și a Bazei Logistice Navale execută acțiuni tactice de apărare a comunicațiilor fluviale și a infrastructurii energetice prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord, iar un detașament de infanteriști marini asigură securitatea terestră a raioanelor de desfășurare a exercițiului, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Caracterul întrunit al exercițiului ”Danube Protector” este completat de participarea unui detașament din subordinea Batalionului Nave Treceri Fluviale al Forțelor Terestre Române, alcătuit din două bacuri fluviale, care asigură mobilitatea trupelor în raioane.

Prin activitățile executate, militarii din Forțele Navale Române demonstrează că sunt în măsură să asigure securitatea la granițele fluviale și maritime ale țării noastre și că instituția militară este un pilon de stabilitate pentru dezvoltarea societății românești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel