Forţele Navale Bulgare vor organiza două exerciţii multinaţionale până la finalul lui 2022

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forţele Navale Bulgare vor avea încă două exerciţii mai ample cu participare internaţională până la finalul lui 2022, cu Varna drept port gazdă, a declarat vineri, pentru BTA, comandantul Forţelor Navale Bulgare, contraamiralul Kiril Mihailov.

Unul dintre exerciţii, cu numele de cod "Poseidon", este unul bulgaro-român, dar este deschis şi forţelor navale ale altor ţări, precizează Agerpres, citând agenţia de presă blugara BTA.

El este concentrat pe contramăsuri privind minele. Exerciţiul este tradiţional şi nu este cauzat de războiul din Ucraina, a amintit contraamiralul.

Al doilea exerciţiu, numit Triton, este un exerciţiu specializat pentru scafandri, a explicat comandantul. Participanţii vor exersa diverse sarcini, printre care distrugerea de mine.

,,Războiul din Ucraina ne-a schimbat radical munca şi ne-a pus în faţă noi provocări, printre care pericolul minelor'', a spus Mihailov la o ceremonie de marcare a celei de-a 143-a aniversări a Forţelor Navale Bulgare.

El a mulţumit marinarilor pentru eforturile lor zilnice tenace pentru a garanta siguranţa încărcăturilor şi a căilor navigabile. Contraamiralul a specificat că marinarii au răspuns deja la peste 40 de alerte despre obiecte plutitoare.

,,Vom continua să răspundem la fiecare alertă astfel încât oamenii să poată fi calmi şi siguranţa încărcăturilor garantată'', a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel