Forțele Navale ale Ucrainei se bucură de sprijinul Marii Britanii. Obiective asumate: Construirea a două baze navale, construcția de nave de luptă și reconstrucția unor șantier navale

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 24 august, viceministrul apărării din Ucraina, Aleksandr Nosov, a avut o întâlnire de lucru cu delegația britanică condusă de ministrul achizițiilor pentru apărare, Jeremy Quinn, în cadrul căreia s-a convenit ca Ucraina și Marea Britanie să treacă la implementarea proiectelor cuprinse în Memorandumul de parteneriat maritim semnat pe 21 iunie la Odesa.

Documentul prevede în special proiectarea și construirea în comun a navelor de luptă în Ucraina și Marea Britanie, precum și construirea elementelor de infrastructură necesare marinei ucrainene, program cu o valoare totală de 1,7 miliarde de lire sterline.

Implementarea proiectelor va începe după încheierea acordului-cadru între guvernele celor două state și se va derula pe o perioadă de 8 ani. În cadrul ședinței s-a discutat deja despre indicatorii cantitativi și calitativi, precum și privind etapele de implementare a proiectelor.

Acordurile sunt considerate un nou pas în cooperarea dintre Ucraina și Regatul Unit privind dezvoltarea capacităților flotei ucrainene din Marea Neagră și Marea Azov.

Pe 21 iunie, la bordul distrugătorului Defender, a fost anunțată oficial semnarea acordului de sprijin al dezvoltării Forțelor Navale ale Ucrainei. Documentul prevede participarea Regatului Unit la construirea a două baze navale, proiectarea în comun și construcția de nave de luptă, precum și la reconstrucția unor șantier navale  ucrainene.

La acel moment Ucraina și-a exprimat speranța că Londra va ajuta inclusiv la finalizarea corvetei “Vladimir cel Mare”, ale cărei lucrări de construcție au stagnat din 2014 la un nivel de 17%. Cu toate acestea, la începutul lunii august, ministrul apărării, Andriy Taran, a precizat că ministerul împreună cu Statul Major al Forțelor Armate lucrează nu doar la finalizarea construcției navei, ci și la echiparea acesteia la nivelul categoriei ”fregate”.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel