Forţele Navale ale SUA nu se grăbesc să investească într-un nou program militar: Vom continua să construim distrugătoare din clasa Arleigh Burke

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forţele Navale ale SUA  nu se grăbesc să înceapă derularea programului militar DDG(X) care prevede dezvoltarea unei noi generaţii de distrugătoare, ci probabil industria navala americană va continua să construiască pentru o perioadă lungă de timp  distrugătoare din clasa Arleigh Burke, parte a programului militar DDG Flight III, a declarat secretarul Marinei SUA, Carlos Del Toro.

Secretarul american Carlos Del Toro a declarat pentru Defense News pe 8 decembrie că încearcă să privatizeze programele majore de achiziție şi înzestrare ale Marinei SUA.

Marina SUA are în vedere trei noi programe majore de înzestrare ale căror calendare, așa cum au subliniat anterior reprezentanţii U.S. Navy , ar crea o serie de costuri și riscuri bugetare.

Potrivit Defense News, Forţele Navale ale SUA au nevoie de un nou program militar pentru o nou generaţie de distrugătoare - numit DDG(X) - pentru a înlocui distrugătoarele din clasa Arleigh Burke, de un nou SSN(X) pentru a înlocui submarinele de atac din clasa Virginia, dar și de un nou avion de vânătoare (n.r. programul Next Generation Air Dominance este deja în derulare) pentru a înlocui avioanele F/A-18E/F Super Hornets.

Programele militare enumerate mai sus erau anterior planificate să intre în proiectare și construcție în această ordine - DDG(X) în anul fiscal 2028, SSN(X) în anul fiscal 2031 și NGAD undeva la începutul anii 2030, dar secretarul american Carlos Del Toro a precizat că Marina SUA nu va lua în calcul acest calendar, ci se va înzestra în funcţie de când acestea sunt disponibile. Cu alte cuvinte, dacă mâine programul NGAD scoate primele avioane, Marina SUA le utilizează.

"Cred că mai sunt încă multe de stabilit dacă va fi DDG(X), SSN(X) sau NGAD. Am făcut deja investiții enorme, evident, în F-35 [Joint Strike Fighters], care este în dezvoltare de peste 20 de ani", a declarat Del Toro. "Așa că haideți să fim realiști cu privire la cât de repede ar trebui să avansăm într-un program ca acesta", a adăugat el, referindu-se la cele mai mari și mai complexe programe de achiziție în domeniul apărării.

El a precizat că distrugătoarele Arleigh Burke Flight III, primul dintre acestea fiind aproape finalizat la șantierul Ingalls Shipbuilding din Mississippi, dispune de un nou radar și de un sistem de luptă modernizat în comparație cu versiunile anterioare ale navei. Dar, aşa cum a fost gândit clasa de distrugătoare Arleigh Burke (DDG Flight III), are unele minusuri, în special în ceea ce priveşte spaţiul. Acest lucru limitează viitoarele demersuri ale Marinei SUA de a amplasa noi sisteme de senzori și arme la bordul navei.

Pentru toate cele trei programe militare viitoare, secretarul Marinei SUA nu dorește că U.S. Navy să le implementeze până când acestea nu se dovedesc cu adevărat utile, mai ales din punct de vedere tehnologi.

,,Acest lucru necesită o disciplină extraordinară din partea noastră pentru a nu ne grăbi să trecem la producție, într-un moment în care părțile interesate exercită uneori o presiune enormă. Și astfel, va fi nevoie de mult compromis, de mult echilibru pentru a găsi răspunsurile corecte, dar eu sunt în favoarea testării acestor tehnologii înainte de a semna contracte pentru noi nave și avioane'', a precizat Carlos Del Toro.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel