Forțele Armate Ucrainene au atacat din nou Sevastopolul cu drone maritime de suprafață. Rușii susțin că atacul a fost respins

Ionel Copcea |
Data publicării:

Guvernatorul orașului federal Sevastopol, Mikhail Razvozhaev, a informat pe canalul său de Telegram că, în noaptea de 24.04.2023, Flota rusă din Marea Neagră a respins un atac cu drone maritime de suprafață asupra radei exterioare a portului.

,,Flota noastră respinge acum atacul dronelor de suprafață asupra radei exterioare. Toate serviciile orașului sunt în alertă. Rămânem calmi”, a scris Razvozhaev într-un mesaj, preluat de agenția de presă Tass.

Razvozhaev a clarificat ulterior că forțele de apărare antisubmarin și antidiversiune au distrus o dronă de suprafață, în timp ce alta a explodat singură. “Obiectivele din oraș nu au fost deteriorate”, a spus guvernatorul pe canalul său Telegram.

,,Astăzi, începând cu ora 03:30, s-a încercat atacarea Sevastopolului. Conform situației actuale, o dronă de suprafață a fost distrusă de forțele noastre, iar a doua a explodat de la sine. Totul s-a întâmplat pe rada externă, fără ca obiective locale să fie avariate. Acum orașul este liniștit, dar toate forțele și serviciile sunt în alertă”, a precizat Razvozhaev.

Sevastopolul găzduiește baza navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră. În ultimele luni au existat mai multe încercări de atac asupra acesteia cu drone maritime. Unul dintre acestea a fost realizat pe 22 martie, când militarii ruși au respins atacul, distrugând trei drone.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel