Forţele Armate Ucrainene au testat drona subacvatică Marichka cu un focos care cântărește aproximativ 200 kg (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Forţele Armate Ucrainene au testat, pentru a doua oară, funcționalitatea dronei subacvatice (UUV) Marichka. Sursa foto: AMMO UKRAINE.
Forţele Armate Ucrainene au testat, pentru a doua oară, funcționalitatea dronei subacvatice (UUV) Marichka. Sursa foto: AMMO UKRAINE.

Forţele Armate Ucrainene au testat, pentru a doua oară, funcționalitatea dronei subacvatice (UUV) Marichka, cu o greutate a focosului de aproximativ 200 de kilograme. Ieri, pe reţelele de socializare, a fost publicat un scurt material video cu momentul în care drona subacvatică ucraineană Marichka este lansată la apă.

 

Marichka este un sistem dezvoltat de grupul de ingineri voluntari AMMO UKRAINE cu ajutorul unor donații. Surse media ucrainene susțin că valoarea aproximativă a UUV-ului este de aproximativ 16 milioane UAH, ceea ce echivalează cu 433.000 de dolari.

Youtube video image

Grupul de ingineri voluntari AMMO UKRAINE susţine că a reunit în cadrul proiectului pentru dezvoltarea acestei drone cei mai buni ingineri de vehicule fără pilot și alți experți în domeniu. 

La 23 august 2023, a fost publicat primul material video cu noua dronă subacvatică kamikaze a Ucrainei, denumită "Marichka". Potrivit imaginilor, Marichka este un vehicul subacvatic fără pilot (UUV) cu o lungime de 6 metri și o rază de acțiune de aproximativ 1.000 de kilometri.

O caracteristică importantă a dronei Marichka va fi capacitatea de a trece neobservată de sistemele de război electronic ale armatei ruse.

În ceea ce privește scopurile utilizării dronei subacvatice, grupul AMMO UKRAINE a făcut referire la cele mai importante: aruncarea în aer a navelor de război ale Flotei rusești din Marea Neagră, distrugerea fortificațiilor militare aflate în zona de coastă și a pilonilor de pod. ''Submarinul''  fără pilot Marichka va putea, de asemenea, să efectueze misiuni de recunoaștere. Capacitatea de încărcare utilă și alte detalii tehnice ale dronei nu sunt încă cunoscute. 

Ucraina a inaugurat o nouă eră a războiului naval prin desfășurarea de drone de suprafață kamikaze împotriva navelor de război rusești în Marea Neagră. Primul atac din toamnă anului 2022 a fost un șoc pentru ruşi.

După primul atac, Ucraina a mărit raza de acțiune a dronelor kamikaze și a atacat bazele navale din Crimeea. Rusia a dezvoltat unele măsuri împotriva dronelor kamikaze, cum ar fi măsuri de tip ''hard-kill'', dar recentele atacuri asupra navei de desant rusești și a petrolierului au dovedit că măsurile nu sunt suficiente pentru a asigura securitatea activelor rusești.  

Dronele subacvatice sunt și mai periculoase pentru navele rusești, deoarece nu pot fi detectate de sistemul de supraveghere rusesc. 

În plus, Marichka va lovi navele sub linia de plutire, ceea ce poate fi și mai distructiv pentru navele de război. Un roi de drone subacvatice kamikaze este foarte greu de interceptat.

Ne putem așteptat ca eficiența dronei Marichka să fie testată pe navale Flotei ruse din Marea Neagră, în viitorul apropiat, pe măsură ce războiul continuă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel