Forţele Aeriene Române au un nou sistem de comunicații de ultimă generație: Voice Communication Equipment (VCE)

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu"
Sursă foto: Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu"

Joi, 22 iulie 2021, la sediul Componentei Operaţional Aeriene ”General-comandant aviator Ermil Gheorghiu” (COA), reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Aeriene și ai Agenţiei NATO pentru Comunicaţii şi Informatică (NCIA) au semnat documentul oficial care atestă implementarea sistemului Voice Communication Equipment (VCE) în Forţele Aeriene Române.

Acest sistem modern, de ultimă generaţie, instalat la COA (n.red. - Componenta Operaţional Aeriană), înlocuieşte actualul sistem de comunicaţii, aflat la sfârşitul ciclului de viaţă şi bazat pe tehnologii vechi. Implementarea sistemului a fost finalizată în acest an, în luna iunie, odată cu verificarea operațională și reprezintă alinierea la standardele operaționale NATO și dezvoltarea capabilităților de inter-operabilitate în domeniul comunicațiilor aero cu statele membre ale Alianței”, se arată într-un comunicat al Forțelor Aeriene Române.

Programul vizează sistemul de comandă și control aerian, managementul spațiului aerian național și, implicit al NATO, şi face parte din noile sisteme compatibile intrate în înzestrarea Forţelor Aeriene Române.

 

Noul sistem vine cu o serie de facilități pentru ROAF

 

2. -imagine fara descriere- (f-16-escorta_31465300.jpg)

Prin parcurgerea acestei etape importante, bazată pe progresul impetuos al tehnicii în domeniu, Forţele Aeriene Române adaptează sistemele de comunicaţii noilor capabilităţi militare, care să asigure îndeplinirea unor obiective de securitate extinse. 

Realizat pe tehnologie care utilizează protocoale internet (IP), Sistemul de comunicaţii vocale Voice Communication Equipment (VCE) asigură o serie de servicii de bază: comunicaţii securizate/nesecurizate, operarea pe bază de roluri, supervizare şi configurare centralizată. De asemenea, acest sistem vine cu o serie de facilităţi: comunicaţii sol-sol de la/către utilizatori externi de telefonie, atât securizate, cât şi nesecurizate (telefonie); comunicaţii sol-sol securizate între operatorii locali (intercomunicații), comunicaţii în buclă, comunicaţii radio prin alocarea staţiilor radio IP, managementul centralizat al înregistrărilor convorbirilor din sistem.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel