Forţele Aeriene Regale Canadiene şi-au încheiat misiunea de poliţie aeriană din România

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel de-al patrulea Detaşament al Forţelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România – la începutul lunii septembrie – în vederea executării serviciului de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing – eAP) sub comanda NATO, şi-a încheiat la începutul acestui an cele patru luni de misiuni desfasurate de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

După patru luni de muncă gre, ajutând la protejarea spaţiului aerian al României, Detaşamentul Forţelor Aeriene Regale Canadiene s-a întors acasă, a precizat NATO, in cursul zilei de ieri, într-o postare pe pagina oficiala de Facebook. 

,,Piloții canadieni ai CF-18 au participat la numeroase zboruri de antrenament cu Forțele Aeriene Române, precum și cu alți aliați NATO, inclusiv prin integrarea cu Forțele Terestre și Maritime. Într-o etapă semnificativă pentru Air Task Force, aceștia au realizat prima rețea canadiană comună de conectare a datelor în cadrul NATO, integrând activele aeriene și maritime aliate și promovând astfel contribuția canadiană la misiunile NATO de asigurare și descurajare”, a mai precizat NATO.

Detașamentul canadian a fost format din aproximativ 145 de piloți și membri ai personalului tehnic, cu șase aeronave CF-188 Hornet. Aceasta a fost cea de-a patra rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate în 2017, 2018 și 2019. De asemenea, militarii canadieni au mai executat o misiune în România, la Câmpia Turzii, în anul 2014.

Pe 03 septembrie 2020, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu a avut loc ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene, ce a executa, alături de aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR și militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing - eAP) sub comanda NATO.

Detașamentul de specialiști din întreaga forță armată canadiană a fost condus de locotenent-colonelul David McLeod. Pe lângă pregătirea combinată cu partenerii din Forțele Aeriene Române și alți aliați din regiune, piloţii Forțelor Aeriene Regale Canadiene au fost angajaţi, de asemenea, în asigurarea misiunile NATO de Poliție Aeriană pe țărmurile Mării Negre, coordonată de Centrul de Operații Aeriene Combinate de la Torrejón, Spania.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel