Forțele Aeriene SUA au prezentat proiectul dronei hipersonice SR-72, succesorul avionului spion SR-71 „Blackbird”

Cristian Soare |
Data publicării:

Un scurt material video, realizat în comun de Forțele Aeriene și Spațiale ale Statelor Unite, prezintă o imagine a ceea ce pare a fi avionul SR-72, cunoscut și ca succesorul avionului de spionaj şi culegere de informaţii SR-71 Blackbird.

Avionul SR-72 apare chiar la sfârșitul materialului video – putând fi observat doar un contur și câteva detalii minore de design. 

După cum precizează experţii publicaţiei AeroTime, ceea ce se vede în acest material video este cel mai probabil o imagine grafică 3D sau o machetă, dar, cu toate acestea, oferă confirmarea faptului că armata SUA lucrează la un program militar care să înlocuiască SR-71 Blackbird.

Zvonurile că Lockheed Martin lucrează la un succesor pentru SR-71, un faimos avion de recunoaștere din perioada Războiului Rece, datează de la sfârșitul anilor 2000. 

Se cunosc foarte puține lucruri despre proiectul militar SR-72  Potrivit Lockheed Martin, aceasta aeronavă este destinat să fie fără pilot și să zboare la viteze care depășesc Mach 6, sau de șase ori viteza sunetului. 

De asemenea, de-a lungul timpului au fost lansate speculaţii că SR-72 ar fi capabil să transporte şi rachete hipersonice şi să nu fie utilizat doar ca avion pentru spionaj şi culegere de informaţii.

Potrivit producătorului, scopul principal al unui astfel de avion ar fi pătrunderea în spațiile aeriene contestate și lovirea unor ținte extrem de importante din punct de vedere strategic.

Numeroase alte ’’proiecte misterioase’’ pot fi observate în videoclip, cum ar fi: dronă de recunoaștere Northrop Grumman RQ-180, denumită ''Liliacul Alb''. Niciodată confirmată oficial, drona a fost văzută accidental în diferite locații din întreaga lume și se speculează că va fi un succesor pentru RQ-170 Sentinel. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel