Dresda 1945 „rusesc” nu va avea loc. Ucraina exclude un atac asupra Kievului „cu sute de avioane rusești”

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane rusești de tip Sukhoi Su-34 și SU-35S, survolează Piața Roșie din Moscova în timpul paradei militare de Ziua Victoriei. Sursa Foto: MAXIM SHIPENKOV.
Avioane rusești de tip Sukhoi Su-34 și SU-35S, survolează Piața Roșie din Moscova în timpul paradei militare de Ziua Victoriei. Sursa Foto: MAXIM SHIPENKOV.

Forțele Aeriene Ucrainene exclud posibilitatea că Rusia să efectueze un atac masiv cu avioane de luptă asupra Ucrainei, la momentul împlinirii unui an de la declasarea agresiunii militare, a precizat Iurii Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

 

 

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene a subliniat încă o dată că Federația Rusă nu a desfășurat avioane în apropierea granițelor cu Ucraina. Numărul de aeronave ale grupului aerian de luptă rus, care este desfăşurat pe mai mult de 40 de aerodromuri (în Federația Rusă, Belarus și Crimeea ocupată), nu s-a schimbat de la începutul războiului.

Baza Aeriană „Belbek”, unde regimentul 38 de luptă al Forțelor Aerospațiale Ruse este desfășurat cu tot cu aeronave Su-27 și Su-30M2. 

"Mulți "experți" vorbesc despre sute de avioane, ei bine, nu va fi așa ceva, nimeni nu luptă așa, nu mai suntem în cel de-al Doilea Război Mondial. În războaiele moderne se folosesc arme de mare precizie. Cele 40 de aerodromuri pe care inamicul le folosește pentru avioanele sale se află la diferite distanțe (200, 300, 500, 700 de kilometri) de granița ucraineană. Inamicul a folosit aceste aerodromuri pentru a atacurile împotriva Ucrainei încă din primele zile [ale invaziei la scară largă - n.r.]'', a precizat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, potrivit Ukrainska Pravda.

 

La începutul agresiunii,  Forțelor Aeriene Ruse au folosit un număr mic de avioane pentru a ataca Ucraina

 

Iurii Ignat susţine că numărul de avioane ruse care se afla pe aceste aerodromuri la începutul agresiunii [la scară largă] a fost menţinut [peste 700 de unități], chiar dacă ruşii au pierdut zeci de avioane, în locul echipamentului pierdut, aceştia aduc alte aeronave noi.

,,Prin urmare, a spune că va avea loc un fel de atac pe scară largă asupra Kievului cu sute de avioane este din altă poveste, este clar că acest lucru nu se va întâmpla. Chiar și la începutul agresiunii, inamicul a folosit un număr mic de avioane într-o anumită direcție: au zburat, au lovit, au pierdut câteva avioane și s-au întors", a precizat oficialul ucrainean.

Ignat a subliniat că apărarea aeriană a Ucrainei este în prezent întărită de sisteme occidentale moderne (MANPADS și sisteme grele, precum Iris-T, NASAMS), iar aliați occidentali sunt aşteptaţi să contribuie şi mai mult în consolidarea sistemului naţional de apărare al Ucrainei.

 

Sisteme de apărare aeriană SAMP/T din Italia

 

În cadrul noului său pachet de ajutor militar, Italia va furniza Ucrainei sisteme de apărare aeriană Spada și Skyguard, pe lângă SAMP-T/Mamba, pe care s-a angajat anterior să le livreze, a declarat premierul italian Giorgia Meloni la 21 februarie.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Volodimir Zelensky la Kiev, Meloni a exclus deocamdată furnizarea de avioane de luptă occidentale Ucrainei.

"În prezent, nu se pune problema trimiterii de avioane, iar această decizie trebuie luată împreună cu partenerii internaționali. Ne-am concentrat pe sistemele de apărare aeriană, SAMP/T, Spada și Skyguard. Prioritatea este sa protejam infrastructura și populația civilă", a declarat premierul.

Meloni a sosit la Kiev pe 20 februarie, în prima sa vizită în Ucraina de când Rusia a început războiul total împotriva Ucrainei în 2022.



Franța și Italia au aprobat livrarea sistemelor de apărare aeriană italo-franceze SAMP-T la începutul lunii februarie. La scurt timp după aceea, militarii ucraineni au plecat pentru a se antrena pe acest sistem.




 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel