Forţe ale Marii Britanii în România. Anunţul ministrului Fifor

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Mihai Fifor
EXCLUSIV
Mihai Fifor

Mihai Fifor, ministrul Apărării, a anunţat că se poartă discuţii pentru o prezenţă militară importantă a Marii Britanii în România. 

Marea Britanie este unul dintre principalii parteneri ai României în domeniul apărării, iar această colaborare ar putea duce la o prezenţă mult mai puternică a forţelor Marii Britanii în ţara noastră. Anunţul a fost făcut de către Mihai Fifor, ministrul Apărării, pentru Defense România. 

"Avem activitatea de poliţie aeriană pe care o desfăşurăm cu sprijinul Marii Britanii şi doresc să mulţumesc din nou partenerilor britanici pentru că, ori de câte ori a fost nevoie, partenerii britanici au fost aici alături de noi. Sunt patru aparate Typhoon care efectuează misiuni de poliţie aeriană de pe baza de la Kogălniceanu.

Şi noi, la rândul nostru, am solicitat o prezenţă permanentă americană în România. Ea are loc pe o bază rotaţională, asemănătoare cu a Poloniei, la baza de la Mihail Kogălniceanu. Avem angajamente şi promisiuni din partea americană că se analizează această prezenţă consistentă pe teritoriul nostru. Avem Kogălniceanu, avem baza de la Deveselu unde este o prezenţă americană foarte solidă.  

Am avut o întâlnire bilaterală cu secretarul Apărării britanic. A fost o discuţie mai mult decât bună, chiar surprinzătoare pentru mine, ca ministru al Apărării. M-a surprins deschiderea extraordinară pe care Marea Britanie a avut-o faţă de agenda românească. Avem în analiză semnarea unui memorandum de înţelegere care să conţină repere concrete ale prezenţei britanice în România", a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor. 

Vezi declaraţiile lui Mihai Fifor aici:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel