Forțele yemenite au bombardat un aeroport din Arabia Saudită

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Trupele yemenite au tras mai multe rachete asupra aeroportului Najran din Arabia Saudită, marți dimineață, ca răspuns la agresiunea continuă a regimului saudit împotriva țării arabe sărace, transmite tasnimnews.

"Rachetele Badr-1 au lovit obiectivele militare din aeroport și au provocat suspendarea traficului aerian", a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Yemenite, generalul de brigadă Yahya Saree, potrivit postului de televiziune în limba arabă Al-Masirah.

Atacurile au venit ca răspuns la agresiunea condusă de Arabia Saudită împotriva Yemenului, a spus purtătorul de cuvânt, menționând că Riadul (n.red. - capitala Arabiei Saudite) a efectuat 52 de atacuri aeriene în ultimele ore.

El a adăugat că forțele yemenite au luat toate măsurile necesare pentru a evita victime civile.

Arabia Saudită și aliații săi au lansat războiul din Yemen în martie 2015, în încercarea de a reinstala fostul regim aliat cu Riadul și de a zdrobi mișcarea Houthi Ansarullah - obiective care nu au reușit să se concretizeze.

De când a început războiul, au existat zeci de mii de victime civile. Milioane de yemeniți subzistă acum sub pragul sărăciei și sute de mii de copii suferă și mor din cauza malnutriției.

Agresiunea militară susținută de Occident, însoțită de un blocaj naval, a distrus și infrastructura Yemenului și a dus la o criză umanitară masivă.

Vezi și: Rebelii Houthi au lansat o rachetă spre Arabia Saudită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel