Forțele Navale ale Federației Ruse vor primi șase submarine noi

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele Navale ale Federației Ruse vor primi simultanpentru prima dată în ultimii 28 de ani, în anul 2020, șase submarine noi, din care patru submarine cu propulsie nuclearăa declarat vineri o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial al Federației Ruse, a informat agenția de presă Tass.

Ultima dată, Marina Rusă a primit același număr de submarine în 1992. După aceea, industria rusă constructoare de nave a livrat două-trei subsoluri pe an armatei ruse, în timp ce în perioada 1997-2012, Forţele Navale Ruse au primit un submarin pe an. Din 2013, Forţele Navale au primi cu regularitate noi submarine. Concret, nu mai în 2014, Marina Rusă a primit patru submarine noi.

,,Potrivit contractelor încheiate, în anul 2020, societatea Sevmash din Severodvinsk va preda flotei submarinele Kniaz Oleg și Novosibirsk, primele submarine din producția de serie Proiect 955A și Proiect 885M. De asemenea, Sevmash va livra beneficiarului primul submarin Proiect 885M, Kazan, și submarinul nuclear cu destinație specială Belgorod, Proiect 09852", a precizat sursa.

Aceasta a menționat că submarinul Belgorod va fi predat Direcției Principale Cercetări la Adâncime din cadrul Ministerului Apărării fără aparate submarine Poseidon, a căror testare nu s-a încheiat încă.

La rândul său, Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg va preda Forțelor Navale două submarine diesel-electrice: Volkhov, Proiect 636.3, precum și primul submarin din producția de serie a Proiectului 677, Kronshtadt.

Planuri pentru anul 2019

Până la sfârșitul anului 2019, este planificată livrarea către Forțele Navale a două submarine. În luna iunie, directorul general al Sevmash, Mikhail Budnichenko, a declarat că, până la sfârșitul acestui an, va preda flotei primul submarin Proiect 955A, Kniaz Vladimir. De asemenea, în lună martie, șeful Șantierului Naval al Amiralității, Aleksandr Buzakov, a anunțat că, în anul 2019, va fi predat Flotei din Oceanul Pacific primul submarin Proiect 636.3, Petropavlovsk-Kamchatsky.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel