Forțele de submarine și Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră au început executarea unui exercițiu comun

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud aparținând Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 25.08.2020, în cadrul Bazei Navale - Novorossiysk, a început executarea unui exercițiu comun al brigăzii de submarine și regimentului de aviație mixtă din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

La exercițiu, din partea Aviației navale, participă echipaje ale elicopterelor antisubmarin Ka-27PL și avioanelor amfibie Be-12.

Rolul adversarului va fi jucat de echipajul submarinului diesel-electric Kolpino al FRMN.

Pe timpul exercițiului, Forțele antisubmarin ale Aviației navale vor îndeplini misiuni de căutare a unui submarin al adversarului, în diverse condiții ale situației inițiale, care vor fi schimbate zilnic, pe întreaga perioadă a activităților de pregătire pentru luptă.

Modalitatea principală de îndeplinire a misiunilor stabilite va consta în întrebuințarea procedurii de coborâre la suprafața apei a unei stații hidroacustice pentru descoperirea submarinelor.

Exercițiul se va desfășura în mai multe poligoane de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre.

Exercițiul de comandament și stat major cu dublă partidă va dura până la sfârșitul săptămânii. Scopurile principale ale acestuia constau în perfecționarea deprinderilor membrilor echipajelor Aviației navale în întrebuințarea stațiilor hidroacustice și creșterea nivelului de pregătire a militarilor de pe submarinele FRMN.

Comentariul autorului: Avioanele Be-12 și elicopterele Ka-27PL participante la exercițiu aparțin Regimentului 318 Aviație Mixtă - Kacha din compunerea Aviației navale, iar submarinul B-271 Kolpino aparține Brigăzii 4 Submarine - Novorossiysk din cadrul Bazei Navale - Novorossiysk a FRMN.

Submarinul B-271 Kolpino este unul din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN, din care numai două se află în prezent în Marea Neagră. Acesta este unul dintre cele mai active submarine diesel-electrice ale FRMN, efectuând ieșiri frecvente pe mare și participând la exerciții în acvatoriul Mării Negre, inclusiv cu lansări de torpile sau de rachete de croazieră de tip Kalibr.

Anterior, submarinul a participat, timp de aproape doi ani, la misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, fiind dislocat în portul Tartus din Siria. Cu această ocazie, în cursul anului 2017, submarinul B-271 Kolpino a lansat, în mai multe rânduri, 29 de rachete de croazieră de tip Kalibr, singur sau în tandem cu submarinul B-268 Veliky Novgorod.

Exercițiul desfășurat în prezent în Marea Neagră este unul normal pentru etapa actuală a procesului de pregătire pentru luptă. Probabil că, între altele, acesta vizează și pregătirea Aviației navale și Forțelor de submarine ale FRMN pentru participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru a doua parte a lunii septembrie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel