Forțele armate britanice își vor spori prezența în Atlanticul de Nord, pe fondul creşterii ameninţărilor ruseşti

Cristian Soare |
Data publicării:

Forțele armate britanice își vor spori prezența în Atlanticul de Nord ca răspuns la amenințarea rusească în creștere, a declarat șeful Marinei regale, amiralul Philip Jones.

Potrivit lui Jones, în regiune va fi creata o nouă „zonă comună de operațiuni” (Joint Area of Operations, JAO). Acest lucru înseamnă că Atlanticul de Nord va deveni regiune prioritară pentru guvernul britanic, fapt care va permite navelor de război și aeronavelor britanice să desfășoare mai des operațiuni în zonă, potrivit Sky News.

Amiralul a spus că decizia a fost luată ca răspuns la amenințarea tot mai mare din partea Rusiei. „Este o renaștere a (Marinei ruse) venita foarte rapid. Aceasta consolidare a potențialului și scarii pe care acum vreo 10 de ani nu le-am observat. Trebuia să răspundem la asta ..'' – a declarat amiralul Jones.

Jones a adăugat că „capacitatea de desfasurare  navelor ruse este foarte impresionanta”. El e convins că autoritățile ruse „au investit în mod evident în cercetare și dezvoltare pentru a obține acest rezultat”.

Declarația lui Jones a venit la doar câteva săptămâni după ce Statele Unite au anunțat intenția de a reface, ca răspuns la acțiunile Rusiei, cea de-a Doua flotă din Atlantic, care a fost dizolvată în 2011.

Una dintre sarcinile principale ale navelor britanice va fi protejarea liniilor de comunicații subacvatice vitale.

La 24 mai, ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a solicitat o creștere a bugetului armatei pentru modernizarea flotei țării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel