Dronele de asalt turce Bayraktar TB2 au stabilit un record în istoria militară a Turciei

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Aeronavele fără pilot (UAV) de asalt Bayraktar TB2, produse autohton de industria de apărare din Turcia, au bifat un nou record.

Astfel, dronele Turciei au înregistrat 200.000 de ore de zbor, informează Daily Sabah, care citează un oficial al Bayraktar Makina.

Acesta a precizat pe o rețea de socializare că Bayraktar TB2 a devenit prima aeronavă dezvoltată de turci care atinge acest prag, fiind un record pentru aviația militară a Turciei.

Dronele de asalt au intrat în serviciul Armatei turce în 2014, iar în 2015 au fost supuse unei modernizări la nivelul armamentului.

Bayraktar TB2 este o dronă pentru nivelul operațional-tactic, cu anvergura de 12 metri și autonomie de 24 de ore, care are o rază de acțiune de 150 de kilometri şi poate fi echipată cu  armament modern de mare precizie.

În prezent, Armata turcă operează 107 de drone Bayraktar, în principal în atacurile aeriene împotriva insurgenților kurzi din Turcia și dar şi în operaţiunile militare desfăşurate în Irak şi Siria, subliniază sursa citată într-un alt material.

Aceste drone sunt utilizate și de Ucraina. DefenseRomania anunța în noiembrie 2018 că fost semnat un contract între Ucraina și Turcia pentru achiziționarea de drone pentru forțele armate ucrainene.  Contractul prevedea livrarea a șase drone de luptă, două stații de control și 200 de rachete ghidate. Documentul prevede, de asemenea, un set de piese de schimb, mentenanţa și instruirea personalului militar. 

Contractul este estimat la 69 de milioane de dolari. Începând cu 20 martie 2019, Forțele armate ale Ucrainei au primit şi testat cu succes trei vehiculele aeriene fără pilot Bayraktar TB2.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel