Forțele armate ale Suediei vor avea o bază pentru pregătirea războiului cibernetic

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Forţele armate suedeze vor primi, în decurs de un an, o bază de instruire completă pentru practicarea tehnicilor de război cibernetic, a anunţat, joi, canalul de televiziune SVT.

"Aceasta este o caracteristică evidentă a războiului modern. Un câmp de luptă digital, similar unui poligon de tragere cu muniţii militare", a explicat șeful departamentului de apărare cibernetică al Forțelor Armate Suedeze, colonelul Patrick Algren.

În mod tradiţional, Forţele Armate sunt formate din trei componente: armată, aviaţie şi flotă. Acum, mai mult ca niciodată, devine importantă crearea celei de-a patra componente, care să fie capabilă să poarte un război, cu folosirea calculatoarelor şi a tehnologiilor cibernetice, explică SVT, adăugând că pe noul poligon, experţii vor avea posibilitatea să testeze diferite tipuri de atacuri cibernetice împotriva altor state.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel