Forțele Aeriene Regale Britanice au interceptat cinci aeronave militare rusești (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioane Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au interceptat, în perioada 5-6 august, cinci aeronave militare rusești deasupra Marii Baltice – patru aparte luni, iar al cincilea marți, a precizat serviciul de presă al RAF, citat de Airforce-Technology și DailyMail.

Aparatele „Typhoon" ale Forțelor Aeriene Regale Britanice, care au asigurat misiunea de poliție aeriană întărită a Alianței Nord-Atlantice la Marea Baltică, au fost ridicate de la baza aeriană  Ämari din Estonia.

(w670)

Luni, avioanele de luptă britanice au interceptat o aeronavă rusă de transport An-26. În aceeași misiune, aparatele de zbor ale RAF au interceptat apoi bombardierul rus Tu-142 și două avioane de luptă Su-27B Flanker.

(w670)

În cursul zilei de marți, avioanele britanice au interceptat un apărat TU-134 'Crusty', care zbura foarte aproape de spațiul aerian eston.

„Aceste avioane care au zburat deasupra regiunii baltice nu aveau un plan de zbor convenit și refuzau să comunice cu turnul de control al traficului aerian”, se arată în comunicatul RAF.

Acestea au fost cele de-a 15-lea și al 16-lea zboruri ale aeronavelor britanice efectuate cu scopul interceptării de aparate militare ruse deasupra Marii Baltice începând cu luna mai 2019. Marea Britanie a preluat în luna aprilie misiunea de Poliţie Aeriană NATO în zona Baltică de la Forţele Aeriene germane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel