Forțele Aeriene din Singapore au renunțat la avioanele cisternă Boeing KC-135R Stratotanker

Eduard Pascu |
Data publicării:
KC-135R Stratotanker
KC-135R Stratotanker

Forțele Aeriene ale Republicii Singapore (RSAF) a încetat să mai opereze cele patru avioane Boeing KC-135R Stratotanker din iunie, când noul Airbus A330 Tanker Transport (MRTT) a preluat rolurile în asigurarea alimentării aer-aer, asistența aeriană și evacuare aeromedicală, au dezvăluit oficialii serviciului în cadrul unei conferințe de presă organizată, azi, la sediul Escadrilei 112 a RSAF, transmite Jane.

Singapore a achiziționat în 1996 patru avioane care au fost folosite de US Air Force (USAF) KC-135A Stratotanker - care au valorat aproximativ 280 de milioane de dolari la vremea respectivă - pentru a completa flota de cisterne aeriene formată din patru Lockheed Martin KC-130Bs și un KC-130H Hercules.

Avioanele Boeing KC-135A Stratotanker au fost modernizate de Boeing la configurația KC-135R la Baza Forțelor Aeriene Davis-Montha și livrate, în 1999, către RSAF la noul său detașament aflat în pregătire de la Baza Aeriană McConnell a USAF din Kansas. Primul avion KC-135R a ajuns în Singapore în septembrie 2000, iar celelalte trei în august 2002.

Actualizările la KC-135R au inclus motoarele turbo CFM International CFM56 (F108) care erau cu până la 25% mai eficiente la viteze de croazieră și ofereau mai multă fiabilitate decât originalul turbojet J57.

De asemenea, avionul a beneficiat de îmbunătățiri substanțiale la nivelul cockpit-ului prin automatizarea multor funcții, a fost echipat în cadrul programului Pacer CRAG (Compass, Radar și GPS) iar acest lucru a permis aeronavei să poată opera fără navigator dedicat și echipajul din cabină a fost redus la două persoane, pilot și co-pilot.

Vezi și: Airbus anunță noi capacități ale avionului cisternă A330-200 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel